3. dec, 2022

Van alles wat

Donkere dagen en veel werken, een badkamer die er nog steeds niet is en een humeur wat bijna net zo donker is als het weer.

Nee wandelen zat er niet in. Vorige week dacht ik, oke,  ik moet wat gaan doen aan de broodnodige lichaams beweging.

En toen kreeg ik keelpijn, begon het gesnotter en gehoest en werd ik in het ijzeren harnas gehesen wat astma heet.

Heel fijn. 4 jaar lang de dans ontsprongen en nu dan toch weer eens aan de beurt. Maar nog niet zo erg dat ik naar de dokter moet gelukkig.

Hele week mijn gemak gehouden op een leuke dag na. Meubels shoppen samen met Hetty.

En ik ben zo mooi geslaagd met 2 kasten en een eethoek dat ik er blij van ben.

Half maart kan ik gaan hopen dat het binnen komt.

Gisteren op het werk werkten mijn hersenen echt niet mee. Ik ben op dit soort dagen een ster in het creeeren van chaos😀. Mijn collegae  moesten er wel om lachen maar ze waren erg behulpzaam zodat ik gewoon mijn werk kon blijven doen. Dat is zo fijn van deze werkplek.

De tegenstelling Parnassia GGZ Delfland is enorm. Parnassia waar ik zo ongelofeloos gepest werd en ik niet kon wachten ooit met pensioen te mogen, tegenover een werkplek waarvan ik nu denk dat ik nog wel even door blijf werken na mijn 65e.

Vandaag is het grijs en grauw en koud. Ik wacht lang maar dan gaan de gevoerde wandelbroek aan, de muts op en ja hoor dan toch de winterjas aan. Voor het eerst sinds jaren dat ik een winterjas heb gekocht en ook aan doe. Rondje noord aa. Zakdoek bij de hand. Ik kan niet tegen papieren zakdoeken dus ik verslijt momenteel heel wat stoffen doeken. Buiten is het inderdaad koud en langs het water waait het wel heel erg koud.

Tjee ik moet op zoek naar een sjaal. Ik heb een hekel aan iets om mijn nek maar het is wel nodig. Kraag van mijn jas maar hoog.

Ik loop het rondje andersom. Dan loop ik het laatste stukje niet door een woonwijk.

Ik kan gelijk kijken hoe lang het precies is voor 25 januari als ik met een groepje patienten de ronde wil lopen.

Bij het water zie ik een oude man met rollator er flink de pas in hebben. Ik heb nog even genoeg energie om hem voorbij te lopen. Hee, het gaat goed met jou zegt hij. Ja hoor weer opbouwen zeg ik. Hij beaamt dat het heerlijk is te kunnen lopen. Nou dat vind ik ook. Ook al is het vandaag erg grauw.

We wensen elkaar even later een mooie dag toe en ik ga verder langs het water. Eenmaal de woonwijk achter me latend, weet ik dat ik nu vrij loop door de polder en straks het Prielebosje.

Ik doe de route zoveel mogelijk onverhard. Dat is misschien leuker lopen 25 januari.

In het bosje waar ik doorheen loop is de herfst goed zichtbaar. Bijna kale bomen en bladeren op de grond.

Op de dijk is het goed te zien hoe kaal de polder nu is. Geen koeien meer, alleen wat vogels en schapen. Bij de schaapjes blijf ik even kletsen. Even uithijgen en uitrusten. Het valt me niet tegen hoe het gaat, maar vermoeiend is het wel. Ik vraag de schaapjes of ze geen koude pootjes hebben. Ik blijf het zielig vinden dat ze zo buiten in de kou moeten staan. 

Een van de schapen die ik op de foto wil zetten tilt zijn kop op- Net alsof zij wil zeggen± `kijk ik heb ook een snotneus.` Ik vermaak me er even mee, maar wil ik niet gaan afkoelen moet ik niet blijven zitten. Bij het Geertje loop ik even binnen. De kerststal staat al en naast de stal hangen de zwarte pieten. Gos, denk ik nog, dat geeft ook geen pas, maar wel leuk dat het echte zwarte pieten zijn en geen roetveeg pieten. Ik snap de ophef nog steeds niet. Maar goed die discussie voeren we niet meer. Ook, even verder op de boederij staat een gekleurde kerst stal. En daar vlak bij ligt Sinterklaas in zijn huis te slapen. Het huis waar straks na de sint de kerstman in mag slapen.

 

Er lopen kuikentjes van de kippen. Goh hee het lijkt wel lente. Er zijn echter geen kleine geitjes meer en daar hoop ik een beetje op voor 25 jan. Kleine biggetjes zijn er dan weer wel.

En in het biggenhok verzamelen de spreeuwen zich heel verstandig voor de warmte.

Sinterklaas, kerst, herfst, lente en de winterse kou het is allemaal aanwezig op het rondje langs het meer. Leuk.

Als ik weer verder loop mijmer ik op kerst en sinterklaas door. De kinderen zullen er niet bij stilstaan dat Sint en de kerstman niet bij elkaar horen vanuit het geloof.

En dat is ook mooi. Als het in het echt nou ook eens zo mocht zijn dat het niet uitmaakt dan heb je een heel wat vrediger wereld waarin iedereen naast elkaar leeft.

Ik loop een klein stukje terug zodat ik het prielenbos in kan. Het blijft een mooi stukje. En dan zie ik dat ik door moet gaan lopen. De voetbal begint en ik wil voor donker thuis zijn.

Het rondje is ongeveer 11 km. Kijken of ik er nog iets bij kan knibbelen voor 25 januarie.

Vorige keer 11 km nu zou 12 km mooi zijn.

Ik ga het ze niet van te voren vertellen😀. Vooral de pannenkoek bij het Geertje moet ze over de streep halen.

Bij de appie haal ik nog maar wat roerbak groentes voor de bonenstoof. Op het werk is het eten met deze feestdagen helemaal onregelmatig en vaak ook niet al te gezond.

Dus ik moet wat kilootjes kwijt en dat lukt met bonenstoof, wat maar weinig calorieen heeft.

Thuis ligt dan een bedankje van het werk in de vorm van gevulde speculaas. 😀 Eens zien hoelang dat in de kast blijft liggen.

Thuis bedenk ik me 14 km, dat is mooi en goed gegaan ook. Het hoesten wat thuis in rust overdadig begint zal wel goed zijn.  Maar de vermoeidheid voor zo een kippen endje voor mij zegt mij dat ik nog even geduld moet hebben.

Toch fijn dat ik weer kan, in de wereld van van alles wat🙂

 

 

 

 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina