10. okt, 2022

Op stap met Jeroen

Twee maanden rust zei de fysio. Een Shin - Splint met een ontsteking aan weefsels maar ook op het bot zelf is toch wel een wat pijnlijk geheel. Daar kon hij niks mee, Maar compressie kousen aan en dan verdwijnt de zwelling na een paar dagen. Rust en nog eens rust. Gemiddeld liep ik een kilometer per dag. En dat was op het werk. En dan verdwijnt de pijn steeds meer. Maar gezien ik een vrij hoge pijngrens heb, nog een week extra gewacht tot de huid ook bij aanraken niet voelbaar meer is.

En dan kan ik een afspraak maken met Jeroen van twee voeters. Een wandelsite waar wandelaars elkaar kunnen ontmoeten.

En dat komt op tijd. Vrijdag een heftig verbaal agressie incident op het werk. Zo heftig dat ik er flink van van de leg ben. En dan zoveel mogelijk doen of er niks aan de hand is, de overige werkdagen, vreten energie. Dus ik wil ook aan de wandel. Hoofd moet leeg.

Om kwart voor 12 heb ik afgesproken bij TNO in Scheveningen/ Den Haag.

Daar is hij aan het werk. Mooi op tijd en als hij zijn wandelplunje aan heeft gaan we op pad naar Meijendel. Een route door de kijfhoek en Meijendel zelf.

Het weer is enigszins belabberd. Gespetter en donker weer. Hadden we niet helemaal verwacht en gaf het weer nieuws ook niet aan.

Maar goed, jas gaat in de tas en ik loop nog in t shirt. Binnen no time zweet ik me toch rot.

Jeroen heeft een route op komoot staan die mooi moet zijn. Het pad gaat echt onverhard en grotendeels door mul zand. Soms ook ruiterpaden. Het is hard werken en zeker met alle heuvels die we op moeten. Ik dacht dat ik mijn stokken bij me had, maar die hingen nog vrolijk aan de kapstok. Dat is ook even wennen.

En ik kan merken een paar weken niet gelopen te hebben. Jeroen vraagt een paar keer of het gaat. Het hijgend hert loopt achter hem denk ik dan maar.

Hij loopt ook iets sneller dan ik normaal loop, maar dat tempo kan ik normaliter wel aan.

En dan gaat het ook nog flink regenen en schuilen we even onder een boom.

Bij de kijfhoek moeten we betalen om het gebied in te mogen en dat doen we ook netjes. Althans Jeroen betaalt de rekening.

Hij kent het gebied niet. Ik wel. En ik weet dat het een mooi gebied is. Bijzonder mooi zelfs.

We kletsen wat af. Jeroen is analyticus en dat is ook duiderlijk te merken in zijn hele gedrag.

Ik ben dat dus absoluut niet. Hij loopt echt de route en we moeten steeds stukjes terug omdat we te laat kijken. Voor dagtochtjes ben ik vaak meer van het vrije lopen. Gaan en zien waar ik uitkom.

Jeroen is niet echt een relaxte loper nog. We hebben allebei dezelfde rugzak maar die van hem is vrij nieuw die van mij is afgesleten.

Hij is ook netjes op zijn spullen en voor mij is het een gebruiksvoorwerp wat de sporen van veel gebruik mag zien.

En ik loop veel meer. Jeroen had er 300 km op zitten ik loop al naar de 2000 km.

En hij gaat over een jaar of 2 de GR lopen. Zijn eerste tocht. Door de bergen want daar is hij gek op. Ik niet, ik vind hoogtes altijd erg lastig met mijn astma longetjes. 

Dus de verschillen zijn groot. πŸ™‚ Maar dat geeft niet. Voor dagtochten kan het goed zo.

We zien de vele paddenstoelen. Sommige zijn het fotograferen waard. Maar het zijn er ook veel dezelfde.

Ondanks de regen genieten we allebei van al dat moois.

En dan zijn we terug bij de ingang. Het eerste deel zit erop en nu gaan we Meijendel in. Maar eerst op een bankje onder een houten afdakje lunchen.

Wil je wat drinken vraagt Jeroen.

Ik heb zoals altijd water bij me en vandaag ook geen cola zero, dus ja hoor, wat heb je.

Wijn  en een soort bierπŸ˜€

 Nou nee dus. Dan kan ik niet meer lopen.Jeroen is enigszins verbaasd volgens mij. Hij vertelt dat hij met groepen loopt voornamelijk Oostenrijkers en Duitsers die hun rugzak vol met eten en drinken hebben. En allemaal alcohol.

Het kan zijn maar ik hou het maar bij water en dan houdt Jeroen het ook bij water.

Geen idee maar ik kan niet lopen met alcohol in mijn bloed. Dan worden mijn benen veel te zwaar.

Het regent weer een poosje flink door dus ik ben blij dat we droog zitten.

Er komt nog een stel droog lunchen. Zij komen hier al 40 jaar en zijn nog nooit het natuurgebied in geweest. We kletsen een poosje en zij laten zich overhalen om ook een kaartje te kopen. En dan gaan wij de andere kant op. Ik heb mijn jack ondertussen aangedaan. Het is koud als je stil zit en dan ook nog met een drijfnatte rug van het zweten.

Het duurt echter een minuut of 10 dan gaat de jas weer in de tas. Jeroen merkt op dat het grappig is dat hij niet wist dat het gebied er heel anders uitziet dan in de zomer.

Ja zeg ik en je moet hier met sneeuw gaan lopen dan is het weer heel anders. 

Ik vertel hem dat het helemaal niet erg is om dement te zijn. Je ziet elke keer iets nieuws al ben je er 100 keer geweest. Oja zegt hij dat is zoπŸ˜€

Ik moet er wel een beetje om lachen. En dan gaat de zon schijnen en verdwijnt de nattigheid. Dat is nog even fijn. Volgens mij wordt het om half 5 wat schemerig maar dan ben ik aardig in de bonen.

Het is nog geen winter.

En dan komen we de mensen weer tegen van de lunch. Ze zijn idd het gebied ingegaan en vonden het prachtig. Voor herhaling vatbaar. Na een praatje wensen wij ze nog een fijne dag  en lopen verder.

En dan zijn we 18 km verder en bij de auto. Jeroen maakt nog even een selfie en dan breng ik hem terug naar TNO. Beiden vonden het wel gezellig zo, en ook voor herhaling vatbaar.

Maar eerst gaat hij eind van de maand op vakantie.

Mijn scheen voel ik even met auto rijden wel. Daar baal ik een beetje van. Maar eenmaal thuis na een kwartiertje rust gaat het weer goed. Het moet nog een beetje verder helen denk ik.

Mijn hoofd is nog niet helemaal leeg. Kijken of het morgen lukt nog even alleen op stap te gaan. Maar vandaag was een fijne dag.

 

 

 

\\\

Opmerkingen

Wil

10.10.2022 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🀣🀣 maar wel weer een leuk verslag! πŸ‘

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina