20. aug, 2022

Met 11 pelgrims de snelrewaardroute huppelen

Een loeidrukke week waarin het huis geschilderd wordt en ik  geregeld de boel weer moet verkassen, de kattenzorg nog doorgaat, een hoop drukte op het werk en maar weinig slaap ligt achter me. Vandaag ben en vier ik vrij en mag ik weer met de club pelgrims op pad.

De snelrewaard route vanuit Oudewater. Altijd leuk want het is een erg bekend gebied waar ik graag loop.

De groepsapp is zo vreselijk druk met allemaal kakelende pelgrims, dat ik in de drukte geen tijd heb alles bij te houden, dus geen idee dat de groep vandaag zo groot was. Maar helemaal leuk.

1 nieuwe pelgrim erbij, ook altijd leuk. De route is vandaag kort 15 km en voor degene die een extra rondje willen 18 km.

Dus we vertrekken pas om half 11. Een paar laatkomers, die ruzie hebben met de route planner zorgt ervoor dat we om kwart voor 11 gaan lopen.

De gps kan nog al eens van de leg zijn. Bij mij gaf hij ook al eens bij Bodergraven op de snelweg aan dat ik linksaf naar de middellandse zee moest. Dat zal het geweest zijn😀,

Het is mooi weer en de stemming zit er gelijk goed in. 

Maar al snel zijn we een pelgrim kwijt. Nelly die even achterblijft voor een steentje in haar schoen, is in het gekakel vergeten. Victor wandelt terug en wij gaan kalmpjes verder. Fietsers en auto's zorgen er wel voor dat we moeten opletten. Nadeel van de groene hart routes in dit deel, want je ontkomt er niet aan.

Maar mooi is het wel.

Ik ben blij dat ik mee kan. Ik ben moe en heb erg veel behoefte aan even niks en op pad te kunnen.

Nog even tot 6 september bedenk ik me vaak. En elke wandeling nu is even een welkome afwisseling. Of het nu alleen is of in een groep ik vind alles prima.

En vandaag vind ik het leuk de club weer te zien.

Even ongecompiceerd ouwedeuren en lachen. Het zal voor mij ook een van de laatste wandelingen zijn voor 6 september.

Het is nog druk de laatste weken met een huis wat schoon moet, maar ook nog de route naar Dwingeloo verder uitzoeken vanaf Harderwijk. Ik loop te snel en ben vijf dagen te vroeg in Dwingeloo dus ga de route langer maken. En dan moet ik slaapplaatsen nog regelen vanaf Harderwijk.

Maar dat zal geen probleem gaan worden.

Ik moet er alleen maandag echt een dag voor gaan zitten.

Zo langzamerhand heb ik de spullen om de buik van Bert te vullen ook wel zo een beetje op orde op wat kleine dingen na. En al kletsend, dan weer met de een, dan weer met de ander loopt het erg snel aan. 

Dan is het tijd voor een bankje en koffie en natuurlijk de mee gebrachte bammetjes. Koffie met een koekje die Wim in een trommeltje mee sjouwt.

Wim en Victor vertrekken al snel richting Santiago, dus dit is ook de laatste pelgrimsdag voor even met hun erbij.

Een man die langs loopt krijgt de opdracht een foto te maken. En als we dan onze buiken dik hebben, gaat het verder. Onverhard. De hond mag hier niet komen maar wij vinden dat het geoorloofd is aangezien hond goed aan de lijn zit en rustig is.

Bovendien is er geen koe te zien op het land dus we gaan het erop wagen.

Als Matthijs hond over het hek wil tillen, heeft dat dier een heel ander idee. Keurig netjes stapt hij tussen de spijlen van het hek door. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan zie je hem denken.

Een paak km door het gras en brandneteltjes en disteltjes.

Ik ben er aan gewend geraakt want ik let niet meer op en de brand voel ik wel maar stoort niet meer.

Wel heel erg lekker dat ik van de week einderlijk een zalf heb gehad die de zweet jeuk van rugzak Japie van vorig jaar lijkt te laten verdwijnen.

Goh had de huisarts eerder moeten geven. Maar wel op tijd voor Bert zijn armen om me heen slaat. Het is best een geklauter over de hekjes heen.

Maar we komen er allemaal netjes overheen.

We zijn tenslotte niet de jongste meer al ben ik wel het piep kuiken vandaag vergeleken bij de rest😀

En dan staan we weer bij de weg en ook het punt waarop we gaan splitsen. Een deel gaat de 15 km route doen. Els Anita Victor en ik lopen de 3 km langere route.

En dan lopen wij de verkeerde route en komen we er een stukje verder achter dat dit niet goed gaat. We moeten terug en dan gaan wij ook maar de korte route lopers achterna.

Op een bankje gaan we nog even zitten en wat drinken. Anita gaat op de grond liggen om wat foto's te maken. De dikke poten van Els en mij kunnen geen goedkeuring krijgen die moeten weg. We grappen er en maken er nog wat grappige foto's en dan vindt Victor het welletjes en gaan we verder terug naar Oudewater.

De anderen zitten daar al op een terras als wij aan komen wandelen. Wat drinken, nog een groepsfoto en dan zegt een deel gedag die met het openbaar vervoer zijn. Met een paar ga ik nog even naar Swieber kijken. En dan loop ik met Els en Nelly nog een rondje Oudewater. Als ik op de km teller kijk lopen we net geen 20 km. Dat kan natuurlijk niet dus een klein  ommetje nog naar de auto. En daar komen we dan ook na 20.5 km aan. Dan is het ook de hoogste tijd en na afscheid nemen vlieg ik door naar kattenzorg en dan op huis aan. Het was een heerlijke dag zo een laatste rondje. Nog 16 dagen voor ik  echt weg mag. Ik kijk er naar uit.

 

 

 

 

 

 

 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina