17. okt, 2021

De groene kathedraal in herfst tooi

Vandaag had ik afgesproken met Erna. Een nieuw wandelmaatje, toevallig op mijn pad gekomen en het leek wel te klikken. Eerder al 9 km groene zoom gelopen en nu dan een wat langere afstand. Max 25 km zei ze. Erna is gek op tuinieren en ik had de foto's van de groene draak zoals ik dacht dat het heette door gestuurd. Dat kende ze niet en al snel een app dat we er wel heen konden. 

Mooi stukje om te wandelen. Dit keer laat ik het fototoestel thuis. Erna is niet met fotograferen bezig en gezien de afstand en de hoeveelheid foto's die ik van de polder heb, bedacht dat ik ook mijn telefoon kan gebruiken als ik echt iets zie. Dik vest aan want het is koud en 10 uur vertrekken we. Het vest gaat al snel uit. Toch te warm. Het is onbestendig weer en net op de grens van wel of geen lange mouwen. Maar nu kan het. En nog zweet ik mezelf rot. Hoe is het mogelijk. Bij Hazerswoude gaan dan ook mijn broekspijpen er weer af. Korte broek en shirt. Ik ben de enige. Thuis heb ik de kachel ook nog maar 3 keer aangehad. Vind het prima te doen en heb het warm genoeg nog. En zodra bed in zicht komt gaat de electrieke deken aan want dan is het ineens koud😀 Mijn temperatuur zit raar in elkaar. We hebben heel wat af te kletsen en het voelt goed. Er is een duidelijke klik. Het is wel even opletten dat we niet gaan lopen draven. Erna is een hardloper en loopt sneller dan mij. En Erna dacht de eerste keer dat ik zoveel sneller liep. Dus nu schroef ik het tempo iets naar beneden en lopen we beiden volgens mij een goed tempo. De theetuin lijkt me een mooie rustplek maar eenmaal aangekomen is deze helaas gesloten. Winterseizoen al. Dan maar verder.  Ik verwacht niet veel meer van de groene kathedraal, nu de herfst is ingetreden maar ben toch nog heel verrast. Er zijn nog veel bloemen en de kathedraal is rood van de rood gekleurde bladeren. We genieten er allebei van. Op een bankje gaan de boterhammen en water naar binnen en we kletsen en kletsen maar. Maar dan wordt het tijd. De temperatuur lijkt ineens een stuk minder warm met de wind tegen, dus mijn vest die ik met de rust even had aangetrokken blijft aan. Maar eenmaal weer de wind die wegvalt gaat het weer goed. De korte broek kan nog wel.

In Hazerswoude gaan we dan echt even aan de appelaart met koffie en chocolademelk. En dan gaan de pijpen van de broek er maar aan. Om vervolgens buiten te bedenken dat het wat overdreven is, want ik heb het al snel weer warm. Maar nu laat ik alles maar aan. Thuis gaat de boel maar in de was. We lopen deels anders terug nu. Erna komt op stukken die ze niet kent maar ook waar ze met de fiets heen raast en tja dan zie je minder van al het mooie. Je gaat sneller aan de dingen voorbij. Ik vind het leuk als ik iemand weer dingen kan laten zien en zie hoe men geniet. Dan geniet ik zelf dubbel. Na 25 km en een beetje is de koek wel op. We zijn het er beiden wel over eens dat dit voor herhaling vatbaar is. De volgende tocht gaan we kijken of de trage tocht Doorn wat weer betreft een optie is.

Het was een fijne dag vandaag.  Mijn hoofd s weer mooi leeg dus de keuken is even naar de achtergrond. Morgen weer met goede moed naar het werk. Leuk om de patiënten weer te zien.🙂

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina