16. okt, 2021

Rondje Meijendel

Gisteren en eergisteren druk aan het puzzelen met Hetty en de keukenboer om de keuken rond te krijgen. Wat een waardeloos gedoe en sress geeft dat. Maar dat is nu rond en hij kan worden ingemeten. 

Had er gisteren knallende hoofdpijn van. Iets wat ik al tijden niet meer had. Dus tijd voor ontspanning vandaag. Eerst om 10 uur samen met Gerda een lesje fotografie. We snappen er allebei evenveel van. Niks dus😂 Daarna op naar Meyendel. Rondje duinen. Het is er mooi en het was weer fototoestellen nu samen uitproberen. Lange broek en vest zijn bij mij al snel korte broek en shirtje. Het kan nog steeds al zie ik vandaag niemand zo zomers erbij lopen. Maar ik heb het altijd gauw warm behalve als ik naar bed moet. Gerda heeft zo haar hoofd vol met hersenspinsels dus we lopen rustigjes zonder al teveel te kletsen. 

Het is altijd fijn dat wij met lopen goed op elkaar zijn ingespeeld. Ieder een eigen tempo als het zo uitkomt. 

Zwijgend of kletsen het maakt niet uit. Het is allemaal goed. 

We genieten gewoon van de natuur. 

Foto's maken en zeker als we gaan oefenen neemt een hoop tijd in beslag. Dus het worden geen lange enden vandaag. Maar dat hoeft ook niet. 

We delen samen de lunch van Gerda gezien ik vergeten was iets van brood in huis te halen. 

Ik heb van alles bij me behalve wat ik nodig heb vandaag. 

Hoezo mijn hoofd er bij. 

Die zit nog in het hele keuken gedoe😂 We zien vaak wel allebei hetzelfde mooie bijzondere plaatje. Prachtig die duinen. Op een uitkijkpunt zit een man zijn brood te eten. We raken aan de praat. Hij traint om naar Rome te lopen. We kletsen een poosje over onze wandelingen tot ik het toch fris krijg zo in de wind. Het wordt ook tijd om verder te gaan zo zoetjes aan. We dwalen wat rond en komen uit bij een restaurant bij het fletcherhotel. 

Mooi bakkie gemberthee, toillet en waterfles vullen. Stukje cheesecake erbij en we kunnen er weer op voort. 

We willen via de kijfhoek, een natuurgebied richting natuurgebied de bierlap en zo terug naar het begin. 

Dat betekend een stukje over de weg. Maar dan lopen we wel heel erg mooi. 

En dan blijken alle ingangen naar de kijfhoek afgesloten te zijn. 

Dat is echt balen. We kijken nog of we er ergens illegaal in. kunnen maar dat gaat niet lukken. 

Het wordt dezelfde weg dus terug. De volgende keer maar een andere route gelijk de bierlap in. Ondertussen wordt het boven ons hoofd akelig dreigend. 

Potjandoppe het zal toch niet…  Ik heb dus ook geen fatsoenlijke regenspullen bij me. Bij een uitkijkpunt raken we aan de praat met een oude baas. Hij is met twee jonge kleinzoons aan het fietsen. Fietsen zonder motortje. En vandaag fietsen ze 70 km. Vindt het vreselijk knap van die drie. De jochies zijn nog erg jong en opa is flink op leeftijd. Zo hoort het toch ook mijmer ik voort. Hij had ook een koga maar vond zijn oude lekkerder fietsen maar die was gejat. Ja mensen kunnen gewoon niet met hun tengels van andernans spullen afblijven. 

We wensen elkaar nog veel plezier en gaan verder. Om 17.00 uur wordt het te koud voor de zomerse dracht en gaat het vest aan. En dan loopt het nog best rap aan op de auto. Na 17 km zijn we dan ook terug. Gelukkig droog, mijn hoofd weer op orde en gereset voor vandaag. 

Samen nog even knoflooksoep met een hartige pannenkoek gaan eten en dan is het op huis aan. 

Morgen met Erna mijn nieuwe wandelmaatje op pad naar de groene kathedraal. 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina