17. aug, 2021

Samen met Els in Dwingeloo

Zo kom je er een paar jaar niet en zo loop je er in twee maanden tijd twee keer.

Dwingeloo. Een van de fijnste plekken vind ik van Nederland. Dit keer afgesproken met Els nog drie dagen te gaan. Beetje wandelen en vooral kijken en foto's maken. Ik moet het ook kalm aan doen om volgende week een langere tocht te gaan lopen en ik heb een zere voet, en Els loopt ook mindere afstanden met blessure dus goed zo. 

Om 12 uur bij het vrienden op de fiets adres afgesproken. Van daaruit besloten met 1 auto naar Ruinen te gaan en dan naar Dwingeloo te lopen.

In Ruinen lunchen, in Dwingeloo eten.

In Ruinen zijn we eigenlijk gewoon maar gaan lopen. Ik heb mijn sandalen aan want mijn voet gaat verre van goed. De zorgen voor volgende week nemen toe.

Maar nu is het vooral nog genieten. Ik heb geen idee waarom maar ik word echt heel erg gelukkig als ik hier ben al zou ik er niet willen wonen vanwege het gebrek aan water.

Via molen de Zaandplatte lopen we naar het bezoekers centrum en dan zo de hei op.

Natte hei dus wel wat bloei maar geen velden vol paars. Maar mooi is het. Het weer is prima en de hollandse luchten boven de hei blijven toch altijd weer mooi. Bij de schaapskooi vermaken we ons een poos met aanvliegende zwaluwen die hun jongen voer komen brengen. Talloze foto's maken we. Ik ben benieuwd of ze ook nog gelukt zijn. 

Maar dan is het echt de hei over, langs de plek waar het huis stond waar het boek van Bartje geschreven werd. 

Het is nog altijd doodzonde dat ze dat in brand hebben gestoken. De telescoop is een mooi gezicht dit keer met de lucht erboven. Fietsers doen ons soms opschrikken. Het pad is smal. Deels konden we onverhard en deels verhard. Bij de telescoop is het even pauze. Mijn sandalen verruil ik voor mijn dichte schoenen. Afwisselen maar. 

En dan is het toch een kleine bui regen. De regenkleding is nog niet aan of het is droog, en op nog wat spetters na blijft het ook droog. 

De laatste twee km moeten we over de weg en dat is dan weer jammer. Els heeft last van haar knie, mijn voet zegt ook wel dat het genoeg is geweest, dus ook blij als we er zijn. 

We hebben ook wel trek. Allebei vanmorgen vroeg ontbeten en daarna niks meer gehad. In Dwingeloo is het echter volle bak. Bellen naar Ruinen levert een plek op. 

Dus auto halen en naar Ruinen waar Els haar auto ook nog staat. Omkleden doen we keurig naast de auto😁 Voor mij echt nodig want ik heb het stervens koud zo ondertussen ik korte broek en t shirt. Maar binnen in het restaurant warm ik snel op. 

Lekker gegeten en daarna naar ons slaapadres waar we welkom zijn. 

Heerlijk adres is het. 

Nog even zitten, kop gemberthee en nu naar bed. 

Morgen willen we naar Frederiksoord een monumenten wandeling doen van 11 km. 

Veel te lezen daar en te zien dus op ons gemakkie. 

 

 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina