18. mei, 2021

Van alles wat

Lang weekend naar Roermond geweest. Daar lekker gewandeld samen met Gerda. Het Leudal en het nationaal park de Meinweg. Twee schitterende gebieden. In het Leudal bij de watermolen gaat het helemaal mis. Een van mijn wandelstokken valt en glipt tussen het hekje door de molen in. Dat is even flink balen. Dat worden nieuwe stokken. Zondag ook nog een mooie wandeling gemaakt bij het Meindal en dan zit het er weer op en keren we terug naar huis. Terug naar de polder. Vanmorgen rare start. Ik werd wakker en dacht dat het 9.30 uur was dus snel eruit en koffie. Mijn hoofd gaat tekeer alsof er een miljoen muggen doorheen gaan. Dan kom ik erachter dat internet er voor de zoveelste keer uit ligt en mijn humeur is compleet verziekt. Ziggo krijg ik niet te pakken en dan kom ik erachter dat het pas half 7 is. Mooi terug naar bed en dommelen. Dan is het 9 uur en is het rustig in die dop boven mijn romp. Het duurt even voor ziggo de verbinding weer tot stand weet te brengen. Dit moet stoppen anders stap ik over bedenk ik me knal chagerijnig. Duidelijk gevalletje van met het verkeerde been uit bed.

Om kwart over 11 sta ik buiten. Ik ga het er maar uit lopen. Ik bedenk me niet te ver te gaan en via het buijtenpark naar van Herwijnen te lopen voor nieuwe wandelstokken. Ik loop gewoon beter met stokken als ik lange afstanden loop en krijg minder last van mijn rug.

Het is leuk buiten met al dat jonge grut. Ik maak dan ook heel wat foto's. Het Buijtenpark is bijzonder mooi. Wat heeft de gemeente Zoetermeer iets moois van een vuilnisbelt weten te maken bedenk ik me. Eerst dacht ik alles beneden langs te lopen, maar al snel gaat het heuvel op heuvel af. Het gezoem in mijn hoofd, ook al is het zacht het irriteert me vandaag mateloos waardoor de zin er niet echt komt. Maar ook al is de zin er niet echt, ik geniet wel van al dat moois. Dan ben ik het park uit en loop ik via de stad naar het oude dorp. De kerk is open en ik loop even de maria kapel in. Er staat een mand, waar etenswaren in gedoneerd kunnen worden voor de voedselbank. Het blijft gek dat we in Nederland voedselbanken nodig hebben. Juist daar waar de welvaart toch enorm is. En dan sta ik bij de wandel winkel en heeft de eigenaar grote lol als ze het verhaal van de stokken hoort. Ze zegt dat ik wel 1 stok kan kopen. Maar dan loop ik met twee compleet andere stokken en dat vind ik nou net geen gezicht. Ik heb prachtige stokken in mijn handen maar 168 euro.... Daarop zegt de eigenaar dat ik wel heel goed moet opletten want ik zal echt ziek zijn als deze ook verloren gaan. Dat ga ik dus niet doen. Twee paar nieuwe stokken rijker ga ik na een poos babbelen en met een hoop korting weg. Fijn loopt dat. Zo ga ik maar op huis aan. Het is prachtig weer en ik ben alles behalve moe. Ik peins wat te doen. Naar huis en op tijd eten, of wat later en nog wat verder lopen. Bij het Noord AA staat mijn besluit vast. Andere kant rond het meer om nog even te genieten. Ik geniet van de baby meerkoetjes. Het zijn net oude opaatjes en ik kan er echt heel lang naar kijken. In een inham van het meer verzamelen zich hele families ganzen. Ze zoeken de rust op nu het avond gaat worden. En dan loop ik bij de schaapjes waarvan ik er nog 2, net geboren had gezien. Tjee wat een groeispurt maken die dieren door. Er lopen twee lammetjes tussen die een kreupel pootje hebben. Ach wat zielig. Ze lopen een paar stappen en laten zich dan voorover vallen om te blijven liggen. Wist ik van wie ze waren dan had ik melding kunnen maken. Aan de andere kant vermoed ik dat het niet onopgemerkt is gebleven. Ik loop via het prielenbos en als ik daaruit kom wil ik nog helemaal niet naar huis. Dus via de langere weg richtin Benthuizen. Halverwege die weg  bedenk ik me dat ik er nu snel ben. Getverdemme denk ik, ik ben niet moe en ik wil niet stoppen. Nog maar een stuk polder dan. En nu de avond er aan komt snellen komt de rust en dus ook de rust in mijn lijf en vergeet mijn verkeerde been dat hij verkeerd uit bed is gestapt. Ik geniet nu echt en zo loop ik dan Benthuizen binnen. Bij de Benthuizerplas loop ik er nog even omheen om van de kraamkamer te genieten en dan na 31 km sta ik bij mijn huis. 602 km verder dit jaar dus ik loop goed. Een beetje een dag met van alles wat en zeker met een van alles wat humeur. 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina