28. mrt, 2021

En de wind neemt mijn gedachten mee.

Van voor naar achter, van links naar rechts, Regen nee toch niet, donkere bewolking, lichte bewolking, waterig zonnetje, Vlietlanden nee toch maar leiden en bij Leiden nee kan misschien toch naar Vlietlanden, nee liever Leiderdorp, Ach nee Hazerwoude is ook wel leuk, Hee Zoeterwoude is minder ver nog dan doe ik dat, Mooi ik ben het zat en pak de bus, Nee ach nog 7 km ik loop wel door. Buigen of barsten een ei of een eitje, zo verliep vandaag mijn dag.

De klok ging vooruit. Dus om 23.30 uur gisteravond voor het naar bed gaan mijn horloge vast een uur verder zetten. Ik wil het goed doen en kijk op de telefoon hoe laat het precies is. Mooi 23.32.

Ik draai 12 keer in de rondte want ook de datum klopt niet meer. Dan staat hij keurig op 23.32 uur.

Vanmorgen is het nog donker als ik wakker wordt. Mooi ik draai me  nog een poosje om. Dan word ik om 9 uur wakker. Fijn nog een poosje liggen voor ik mijn wandel kleding aan ga trekken. Ik lig me te bedenken waar ik heen zal gaan. Ik zie een berichtje op een fb groep voorbij komen van iemand die een fietstocht naar de Vlietlanden had gemaakt. Hee ja leuk dat gaat het worden. In mijn hoofd maak ik een route en dat lijkt wel een aardige die goed te lopen zal zijn. Als het tenminste droog blijft. Buienradar maar eens bekijken. Ja gelukkig het blijft droog. Voor de zekerheid het weer per uur erbij. Ook nu blijft het droog. Dat is fijn. Bed uit aankleden en mijn verassingslunch klaar maken. Dit keer met een heus ganzen ei. Zag hem gisteren bij de tuinderij en dacht laat ik het eens proberen. Binnenkort ga ik met Gerda op stap en als ie lekker is neem ik ze als verassing mee.

Ding moet wel een kwartier koken maar bedenk me, dat als ik me op mijn dooie akkertje klaar maak  ik nog om 11.00 uur buiten kan  staan en dat is meer dan tijd zat. Om 11.00 uur zie ik het buiten toch wel donker worden. Nog maar even op buienradar voor de zekerheid kijken. Als ik mijn telefoon bekijk zie ik daar dat het al 12.00 uur is. He??? Op mijn horloge is het toch echt 11.00 uur. Dan moet ik ineens aan gisteravond denken. Ja handige dodo. Ik zet mijn horloge 12 keer een uur verder om de datum goed te krijgen maar vergeet vervolgens dat ik hem ook nog een uur vooruit moet zetten. Waar zit ik met mijn hoofd🤒. Op buienradar blijft het droog en ik besluit in ieder geval een regenjack mee te nemen. Om mijn middel zodat ik hem aan kan mocht het toch gaan regenen. Snel stap ik dan de deur uit. En op straat..... Het regent en het stormt. Dat wordt dus rechtsomkeert. Ik ga niet in de regen lopen. Vervolgens trek ik mijn jas aan en berg mijn fototoestel eronder. Rondje noord AA dan maar. Halverwege lijkt het droog te worden en ach dan loop ik maar door. Het plan Vlietlanden laat ik echter wel varen. De open vlakte langs het water met windkracht 7 is niet grappig. Zoeterwoude maar en dan naar Leiden. Ik heb het windje in de rug dus dat is lekker. En ineens bedenk ik me dat ik wel mee kan lopen met de wind. Gewoon alle wegen zoeken dat ik wind mee heb en ben ik het zat dan pak ik de bus. Ja dat is een goed idee. Automatisch loopt het dan ook richting Leiden. En vlak ervoor lijkt het alsof de wind minder wordt en bedenk ik me dat ik misschien toch naar de Vlietlanden kan. Ik loop naar de weg en zie vervolgens dat ik een heel stuk terug moet wil ik daar terecht komen. En daar heb ik nou net geen zin in. Toch maar Leiden en via Leiderdorp dan weer terug? Een optie. Ik wandel door en kom in park Cronesteijn bij Leiden. Tijd voor de lunch. Vol verwachting doe ik mijn buideltje open. Oooo lekker een heel groot ei met een banaan.😀 Ontbeten heb ik ook nog niet dus het is welkom. Zelfs zout vis ik uit de buidel. De eerste hap gans denk ik lekker. De tweede hap gans denk ik, mmm echt waar?? De derde hap besluit ik dat als dit ei naar gans smaakt, ganzen voortaan nooit meer bang voor me hoeven te zijn dat ik ze op wil eten. Als de helft van het ei erin zit, zit ik en bomvol en moet ik moeite doen het ei er niet net zo hard uit te gooien. De nog niet gegeten helft verdwijnt netjes weggewerkt in het water voor de vissen. Een banaantje om de smaak uit mijn mond te krijgen en verder maar.

Dit keer was de verassing behoorlijk tegenvallend. Het maakt mijn humeur er ook totaal niet beter op. Het waait ook weer behoorlijk hard dus ik ben blij dat de Vlietlanden toch opzij gezet zijn. Als ik het park door ben bedenk ik me niet verder naar leiden te lopen maar rechtsaf te gaan langs het water. Kijken of ik zo ook in Leiderdorp kom. De wind komt soms van alle kanten en ook met harde vlagen. Ik heb moeite om recht te lopen. Geen fijne loopdag. Heel simpel ik heb een hekel aan storm. En ik ben blijkbaar niet de enige. Er wordt nauwelijks gegroet.

En er zijn toch heel wat mensen op de been of proberen het met de fiets. 

Dan zie ik een bordje Hazerwoude dorp 8 km. Ja ha ik heb er al 12 km op zitten. Van Hazerwoude is het ook nog eens 7 km en Leiderdorp zie ik nergens meer liggen. Oke Hazerwoude dan maar. Na een poosje zie ik een bordje de Zoeterwoude Rijndijk. Verroest denk ik, dan kan ik via de Rijneke boulevard de polder weer in en zal dat een hoop kilometers schelen. Om niet pal tegen de wind te lopen loop ik via straatjes. En wat ik eeuwig vermijd lukt me nu niet. Een poosje door een industrie gebied. De muziek kan me ook al niet zo boeien maar laat ik maar vrolijk op mijn oren staan. Dan bescherm ik in ieder geval mijn hoofd tegen dat gesuis door de wind. En dan loop ik eruit en sta ik bij de kloosterkerk. Ach denk ik dan ben ik bijna bij van Bemmelen de schoenenzaak waar ik gisteren met een patient was voor wandelschoenen. Beiden geslaagd en zij op de walkers van Lowa ,waar ik een paar schoenen terug zo zalig op liep, maar die snel versleten waren en ook niet te krijgen toen.  Ik loop maar weer wat straatjes door en denk dan dat ik bij de schoenenzaak ben. Als ik erheen loop blijkt het echter weer een industrie gebied te zijn. Wel ja joh denk ik het maakt niet zo heel veel uit.

Maar als ik daar dan uitloop sta ik bij de weg naar Zoeterwoude dorp. Bij de benzinepomp maar even een bak koffie gescoord. En het denken begint. Bij zoeterwoude kan ik terug naar de weg lopen waar de bus gaat. Ik ben wel klaar met de wandeling. Ja dat doe ik. De eerste keer sinds corona dat ik met ov ga. Vol goede moed duik ik de polder in waar de wind genadeloos om mijn oren slaat. Ik vlieg werkelijk alle kanten op en heb moeite om vooruit te komen. De narcissen liggen bijna krom op de grond. Buigen of barsten denk ik. Ik heb behoefte aan zitten maar bedenk me dat aan het eind van de weg te doen als ik wat beschutter zit. Maar het is echt wel een heel gevecht. Dan ben ik er en zie ik de weg waar de bus zou stoppen. Eerst zitten en een flesje cola zero ein kiepen. Mijn benen zijn lam en ik moet op adem komen.

Dan komt er een oude man voorbij hobbelen met wandelstokken en stevige wandelschoenen aan. Vriendelijk groet hij. Gunst denk ik en dan loop ik te miepen dat ik de bus ga pakken. Het is nog maar 7 km. Ik loop door en ga weer op pad. 5 minuten later begint het te regenen. Gossie dikkeme had ik nou toch maar de bus gepakt. Harde wind tegen en de regen, wat een zegen. 

God zorgt voor ons allen denk ik als de kerk open blijkt. Mooi ik ga maar even binnen lucht happen en uitpuffen.

Als ik weer buiten kom is het droog en lijkt de wind wat gedraaid. Het pal tegen komt ook niet meer terug. De regen trouwens ook niet. Ik bedenk me dat ik wandelen leuk vind maar zodra ik een jas aan moet dan vind ik er geen bal meer aan. De regen vond ik niet erg de wind was vandaag mijn vijand. Ik ben dan ook blij als ik mijn huis binnenstap na 26 km.  Met de laatste twee minuten nog een waterig zonnetje waardoor mijn humeur ook wat beter wordt.  Ik merk dat mijn hoofd vol zorgen om Corona weer even lekker leeg is. 

Toch blij dat ik wel ben gaan lopen maar ik hoop de volgende wandeling op wat ander weer.

 

 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina