10. okt, 2020

De snelweg route

Vandaag zouden we met de pelgrims een route in Veenendaal lopen, maar wegens een onduidelijk weerbeeld werd die afgeblazen. Dus we gaan samen op pad. Bij de VVV in Doesburg hadden we de routes van het Liemens knooppad gehaald en daar hebben we er een van uitgezocht. Leek leuk en maar 16 km dus niet al te ver voor vandaag gezien het weer.

De route ging van Babberich naar Oud-Dijk naar Beek, Elten door een stukje Duitsland en weer terug naar Babberich.

Het eerste stukje door Babberich is wel leuk. We gaan over de Betuwe lijn heen en ik denk dat het dan echt genieten in de natuur wordt. Maar dan moeten we de snel weg kruisen en lopen we kilometers over een rustig weggetje langs de snelweg. Gunst dit was toch niet helemaal de bedoeling. Had het geregend zei ik Gerda was ik terug gegaan. Het waait behoorlijk en de piep schiet hard mijn hoofd in. Ik word er duizelig van als de druk op mijn oren toeneemt. Blij als ik naar de KNO arts mag. Voorlopig maar de muts van mijn sweater op. 

Einderlijk op de helft van de route na 8 km lopen we landgoed de Bijvanck in en verlaten we de snelweg. Maar het kabaal van de auto's blijft ons wel het grootste deel van de route achtervolgen.

Het landgoed is wel mooi en in de zon op een bankje nuttigen we onze lunch.

Na een poosje stappen we weer eens op. De route loopt verder en we lopen Duitsland in en gaan weer over een snelweg heen. Tjee denk ik wie verzint het.

De omgeving is best mooi maar al dat kabaal is echt niet leuk. Of het is de snelweg of het is de spoorlijn waar treinen voorbij denderen. We komen langs een frambozen kwekerij. Heerlijk en jammer dat er een hek omheen staat.

En dan staan we ineens weer aan Nederlandse kant en hebben we niet eens gemerkt dat we in Duitsland zaten omdat het alleen maar een stukje bos was.

Bij een cafeetje hopen we op koffie, maar ook vangen we hier bot want hij is dicht.

We zullen de koffie echt zelf moeten meenemen.

De thermosfles heb ik bij me maar de koffie... Elke keer denken we dat we wel iets tegenkomen maar niks of het is dicht. Maar dan begint het ineens te regenen en doen we toch maar de regenkleding aan. En net als je dat aanhebt is het natuurlijk weer zo goed als droog.

Nog twee km door het Babberichse bos is de route ineens erg leuk. Leuke grappige picknickplekjes een heel klein kerkhofje voor (achteraf opgezocht) landheren van het Halsaf kasteel en heel veel groen.

Als we langs het kasteel lopen en de auto zien gaat het weer regenen en zijn we na bijna 17 km blij dat het klaar is. Deze wandeling kan de prullenbak wel in. Maar we hadden goed weer en dat is dan wel weer fijn. Jammer wel weer dat het de laatste wandeling hier was. Ik had de week graag mooier afgesloten. Maandag gaan we naar Dwingeloo en dan hebben we nog een paar dagen met hele mooie tochten voor de boeg hopelijk :)

New mail

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina