9. okt, 2020

Lopen met olijfje

Vandaag stonden we vroeger op dan voorgaande dagen. Doe jezelf een plezier en loop in de ochtend, want tot in de middag blijft het droog was de gedachte.  De parkeerplek op een camping wordt direct gevonden de route is even zoeken. We vragen het bij de receptie van de camping maar die weten het ook niet. Nog eens goed op de kaart kijken en dan komen we er wel uit. De camping heeft een manege maar de bak waarin gereden kan worden staat vol water. Dat is voorlopig geen rijles in de bak. We pikken de olijf groene route op en het wordt lopen met Olijfje ipv lopen met Pietertje. Ik heb het naar mijn zin en als ik witte stipjes op een boom zie, gaat er een deuntje in mijn hoofd van alle duiven op de dam tiereladee, maar dan witte stipjes op de boom, tierladie tiereladee.... Het blijft heel erg lang in mijn hoofd zitten😀. We komen een wandelaar tegen die het graafschapspad loopt. We kletsen een poosje. Leuke wandelaar. Je kan het zo treffen. Even later komen we een stel op fietsen tegen waarvan hij op een aparte fiets zit. Nog maar een praatje terwijl zij voor honing kijkt. Hij vertelt ook veel gelopen te hebben maar sinds kort niet meer te kunnen. Vermoedelijk heeft hij een cva gehad. Knap dat ie dan toch weer op de fiets zit. We praten even maar dan moeten we toch door. De route is mooi. Olijfje laat veel verschillende landschappen zien. Bos, weilanden, prachtige landerijen met mooie boerderijen. Het landschap lijkt op de lucht. De lucht is soms pikdonker en lijkt er een partij regen uit de lucht te komen vallen waar we echt niet blij van gaan worden, om vervolgens weer gewoon grijs te worden en dan ineens weer de zon. Het houd je humeur op peil😀. En dan na de lunch komen we langs een stalletje met walnoten en stoofperen. En je kan er met pin betalen. Mooi mijn tas is hierna een paar kilo zwaarder van de stoofperen en Gerda heeft extra gewicht aan walnoten.

Dat valt even niet mee en we zijn nog niet op de helft. Als we weer lopen bedenk ik me dat we geen notenkraker hebben. Dat wordt dus nog even zoeken. Ook een dunschiller hebben we niet. Als ik zeg dat we die moeten kopen zegt Gerda met een gewoon schilmesje de stoofperen te kunnen scheren. Ik schiet in de lach. Waar het hoofd vol van is.....😀. We zien toch ook weer prachtige paddenstoelen. Wilden we daar geen foto's meer van maken, het werd toch maar even wel soms. Dan komen we in hoog Keppel. Olijfje wijst ons links, rechtsaf en rechtdoor. Rechtdoor staat wel een pijltje extra maar links af ook. We puzzelen even en bekijken het kaartje. Het blijkt de verlengde route te zijn waarbij we in een 8 lopen. We lopen zo een mooi rondje. We zeggen af en toe dat het nog lekker droog blijft. Maar liever moeten we daar maar niet aan denken. Hoe vaker je zegt dat het zulk mooi weer is hoe harder het gaat regenen zeg ik altijd. Maar we gaan rustigjes door. Het valt me wel elke keer op dat we heeeel erg lang doen over een route terwijl we het idee hebben aardig door te lopen. Waarschijnlijk door het maken van de foto's, het kletsen,  verliezen we ongemerkt veel tijd. Olijfje is over het algemeen goed te volgen op een paar onduidelijke stukjes na maar dan bied het kaartje uitkomst. Ik wil heel graag naar Laag Keppel omdat, toen we daar van de week doorheen kwamen met de auto we een ontzettend leuk kasteel zagen en een heel leuk plaatsje. De route zal ons er doorheen leiden want het is immers een kastelen route ook. Langs duinen kolken en kastelen. Duinen heb ik nog niet gezien. Wat kolken zijn geen idee en het kasteel zal dus wel in laag Keppel zijn. We komen weer in Hoog Keppel. Tjeee wat een schitterende huizen staan daar. Met uitzicht op de golfbaan en landerijen. Dat zijn mensen die goed hebben geboerd. We kijken onze ogen uit.

Bij het begin van de 8 gaan we de andere kant op. Het gaat denk ik opschieten maar we zijn als ik kijk nog niet halverwege. Het gaat echt niet snel. Maar we wandelen rustigjes door en olijfje laat ons echt genieten.

Na een hele poos komen we in Laag Keppel en dan blijkt er geen kasteel in de hele route voor te komen. We lopen door het bos van Laag Keppel en een kasteel zien we ergens net een torentje van boven de bomen uit. Ik krijg wel een beetje haast ondertussen. Het is half 6 en ik wil niet in een donker bos wandelen. Als we een stel op de fiets vragen of ze weten hoever de camping nog is wijzen ze ons de verkeerde kant op. We wensen ze minzaam een fijne avond en gaan toch maar via Olijfje door. Dan komen we een mannetje tegen en vraag ik het nog maar eens. Niet ver meer. En dan zijn we er ook ineens. Ik babbel nog even met Mr Ed die zijn hoofd uit de staldeur steekt en dan  rijden we nog even naar laag Keppel. Helaas het kasteel mogen we niet langs lopen. Prive terrein en de bomen ontrekken het zicht. Wel een leuke watermolen en als we daar een stukje door de tuin lopen hangt er een bordje heren plasplaats en dames die durven. Een stukje verder staat het pispaaltje😀 We lachen erom. Maar dan gaan we maar op huis aan. 23 km verder het is mooi geweest. Olijfje heeft ons heel veel moois laten zien mar duinen, kolken en kastelen???? Het was een heerlijke dag

 

What do you want to do ?

New mail

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina