4. okt, 2020

Trage tocht Ulst Silvolde

Zoooo wat hebben wij lekker geslapen. Half 10 pas de ogen open. Wat voel je je dan gelijk een stuk beter zeg. Snel douchen en onze griekse joghurt met Havermout en fruit naar binnen kiepen met een bak koffie. Daarna is het op pad. Ik had de trage tocht Ulst Silvolde gevonden van om en bij de 18 km dus leuk. In de beschrijving stond dat we een stuk over een industrie gebied gingen. Dus dat vertelde ik tegen Gerda. oke zegt ze en even later WAT!!!! Ik moest lachen. Schijnt iets moois te zijn. Eenmaal klaar gaan we op pad. En ja zeker de Gamaschen heb ik bij me. Gisteravond in het huisje eerst een half uur op internet zitten zoeken hoe je ze aandoet wat ik niet kon vinden, kijk ik zo maar even en wat denk je? Geen flauw idee wat ik nu zat te klooien maar ik trek ze zonder nadenken zo aan. Het zal aan de dag hebben gelegen. Maar dus mee samen met de poncho. In Ulst de auto gestalt en wandel jasje aan met t shirt. Zo koud is het niet.

Het waait wel flink. We hebben dit keer de stokken mee. Beter voor lijf en leden. Maar ook lastig want ik moet op mijn telefoon de route lezen. En elke keer als we een stukje lezen hoe we verder moeten en ik mijn phone weer even opberg, raken we aan het kletsen of zijn we stil met onze eigen hersenen aan het spelen en zijn we dus ook acuut kwijt hoe of wat. Dus maar weer kijken. En zo loopt het ook langer dan gedacht.

En dan begint het te regenen en komen de gamaschen en poncho's tevoorschijn. Gerda heeft net de boel opgeborgen en haar spullen aan en ik ben nog niet verder dan de gamaschen en dan is het droog🙂 Ik kom erachter dat de gamaschen een maatje kleiner hadden gemogen. De kleinere pasten toen niet maar ik ben wat aan gewicht zoek geraakt dus nu hadden ze prima gepast. Maar het gaat en ze blijven zitten dus oke. Na een poosje gaan ze echter wel uit. Het voelt warm.

En dan wordt het ook nog ergens tijd voor lunch. Op een bankje in de wind eten we ons broodje. Het eitje laten we maar even zitten want we hebben het flink koud.

Met weemoed denk ik terug aan Pietertjes pad vorig jaar toen ik het altijd warm had en 23 kilo aan warme kleding meezeulde. Alleen al met het idee het nooit meer zo koud te willen krijgen als de tocht naar Santiago.

Nu had ik mijn vest niet in de auto moeten laten liggen. De jas is veel te dun.

Het landschap is mooi. We zien zulke mooie dingen. Prachtige huizen een wespennest in een stukje boomstam. Hoe vernuftig gemaakt. Een paddenstoel boven in een knotwilg. In pogingen er foto's van te maken moet ik wel door Gerda uit de greppel gehesen worden want voor dat geklauter word ik ineens te oud😀 Het is echt genieten. Ogen te weinig om alles te kunnen ontdekken. De mensen zijn ook vriendelijk en zeggen netjes gedag. Als we een koffie tent zin hopen we op.... Helaas dicht. Het eitje wordt tussentijds nog ergens opgepeuzelt uit de wind. De zon laat zich wat vaker zien kortom genieten met een hoofdletter G.

Dan begint het toch weer even te regenen maar dat is van korte duur. De prachtige regenboog is een mooie beloning. En dan als we nog maar een km of twee moeten heeft Gerda een fatamorgana. Een cafe. Knipperen met haar ogen maar hij is echt en super blij vliegen we naar binnen. Tafel bij het raam waar de cv hoog staat te loeien. Heerlijk soezelig worden we ervan.

Een snackje twee bakken thee en we zijn weer helemaal gegaard. Maar dan is het toch hoog tijd willen we voor het donker bij de auto zijn. Het industrie terrein is echt leuk.

Veel is omgebouwd tot woningen, maar ook speelplaatsen, restaurant en museum. Super oude gebouwen, het is echt mooi om te zien. Als we uitgekeken zijn en aan het eind gekomen zijn lopen we het laatste stukje naar de auto.

Wat een mooie dag. 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina