31. mei, 2020

Bert bospad en Zodden samen met Marja

Gisteravond buurten bij Victor en Hetty en laat thuis en vanmorgen al weer om 10 uur moest ik in Westbroek zijn voor het Bert Bospad. En wat doet het goed mijn pelgrims vriendjes. De paniek trekt wat weg, ik kan van me af praten en ik mag volschieten.  Marja haar man was mee gereden en ging op de fiets terug. Na wat foto's van ooievaars op het nest, gaan wij op pad. Na van de week Loosdrecht lag dit stukje nog op ons te wachten. Het weer werkt deze periode goed mee, ook vandaag. We kletsen wat af en ik hoef me niet groot te houden of groter voor te doen dan ik ben. Dat is gewoon fijn. En dan voel ik me ook langzaam beter. Het pad is mooi. Onverhard klompenpad , water grasland, bomen, er is eigenlijk van alles, dus lekker afwisselend. Veel te kijken dan ook ondertussen. Het is wel wat geklauter over hekjes ed. maar we redden het netjes. We worden oud denk ik dan maar.

We lopen iets meer door dan afgelopen week, maar we hebben ook nu geen haast. Foto hier foto daar even een bankje, en dan is er ook nog een thee tuin, waar nu geen koffie en thee is maar waar we wel kunnen zitten en nog even kletsen en zo verstrijkt de tijd. Een selfie wordt gemaakt Van ons beidjes van bovenaf dus is het: hoog Sammy kijk omhoog Sammy zegt Marja. Nou voor mij gaat die vlieger wel op. Vandaag kan ik even omhoog kijken en de blauwe lucht zien en genieten van het landschap. We lopen tussen de schaapjes en zien schaapjes heerlijk verdekt in kuiltjes liggen. Het zijn vind ik wat dommige lieve dieren met hun gekke blaat maar soms denk ik wel eens dat ik best zoiets zou willen zijn. Geen sores, geen narigheid gewoon een paar jaar gras eten en in de winter een warme stal en dat is het dan wel. 

Dan lopen we het laatste stuk door het gemaaide gras. Marja durft het aan op haar blote voeten te gaan banjeren. Ik hou lekker mijn schoenen aan. Er staan twee paarden in de wei en ik bedenk me dat het wel grappig is om eens een foto van een paardenoog te maken. Hij lukt bijzonder goed en ik had niet gezien dat ik er zelf in weerspiegelt werd. Soms heb je van die ideeen. En dan staan we op de weg en lopen we weer richting auto. Het laatste stukje is wat minder,  veel verkeer wat langs dendert, dat vind ik altijd wat lastig. Maar er staan wel prachtige huizen dus hebben nog wel wat te kijken. Op een muurtje bij de auto drinken we nog even wat en dan gaan we ieder op huis aan. Ik ga het eerste stukje langs de Maarseveense plassen binnendoor om dan ook echt de weg naar huis te zoeken. Nog 1 vrije dag en dan gaan de nachtdiensten weer beginnen. Ik ben er nu blij mee het is een hoop afleiding. Maar deze dag is er weer een met een lach.

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina