30. mei, 2020

Samen met Gerda dagje Dalfsen

Gisteren een flinke dreun gekregen en compleet van het padje. Vandaag dus ook erg naar nog. Fijn dat ik met Gerda heb afgesproken een dag te lopen. Dat is afleiding. Alleen was het nu ook niet goed geweest. Om 8 uur stond ik bij Gerda. Ik had haar gezegd dat ik de lunch mee zou nemen en Gerda reed. Mooi geregeld. Bij Gerda aan de koffie en voordat zij al haar bullen bij een had was het toch nog bijna 3 kwartier verder. Ik ben niet de enige die haar hersenen kwijt is. 

Beiden gaat corona tijd ons niet enorm goed af. Ik ben huilerig en paniekerig en voel me vaak eenzaam terwijl ik genoeg mensen om me heen heb. Gerda is prikkelbaarder en kan niet veel hebben. 

We spreken onze dingen naar elkaar uit. Het is altijd fijn dat dit kan, dan is het oke voor elkaar. Het is 1.45 uur rijden en we gaan dan ook op pad. Het is mooi buiten al is het nog erg koud. 

Maar we moeten nog een poosje rijden en wat later zal het warm genoeg zijn. Een korte broek en shirt meer hebben we niet bij ons. We vinden de parkeerplek direct en ruimte genoeg. We hebben een route van Frank wandelt. Dat is tot nu toe steeds reden geweest voor een prachtige dag. De route begint ook gelijk op de parkeerplaats wat ook fijn is. Via het centrum waar we bij het bakkertje een beker koffie scoren. Lekker. Ik hou van de bakkertjes die dit doen. Na het geniet momentje gaan we aan de wandel. Ik loop zonder stokken omdat ik anders belemmerd word met de route lezen op de telefoon. De route is afwisselend. Bos boerenland prachtige huizen en wat ik me bedenk is dat ik hier minder bloemen zie dan in de polders van Zoetermeer. We lopen stukken langs de Vecht. Dan geeft Frank aan, een klein stukje van de route af te wijken voor een mooi uitkijkpunt en dat doen we dus ook. Prachtig en een bank met een stoel waar een houten stuk soort schaaltje opligt. Gerda dacht dat ik geen eieren bij me had  en had bij de buren 4 eieren geleend. Ik schoot in de lach want ik had er ook 4 bij me. Dat werd dus een verlaat ontbijt van 8 eieren. Na twee eieren hielden we het voor gezien. De rest maar voor de lunch. Nog een broodje erachter aan en wat drinken en na een sanitaire stop kunnen we verder. De pauzes duren lang. Alleen zijn het altijd enkele pauzes van 5 minuten. Nu konden we wel een half uurtje blijven hangen. Maar we gingen verder, liepen door stukken bos en kwamen bij een hotel aan waar we langs moesten naar de vecht. Mooi dat slingerende rivierlandschap. Bij de sluis is het even leuk vertoeven. Er is een vis trap voor vissen die niet tegen de stoming op kunnen. Grote vissen zwemmen er, mooi om te zien. Ook de sluis is prachtig. Maar als we over het bruggetje willen zien we de linten anderhalve meter. Twee tronen waar je mooi op zou kunnen zitten om uit te kijken zijn afgesloten en wordt bewaakt door een handhaver. Gerda kan het woord niet horen en we zijn er een beetje iebelig van. Ik merk dat ik alles wel zie en ook geniet maar worstel. Het is niet de vakantie dag die ik normaal voel. De tranen zitten hoog en ik pieker hoe dingen verder moeten. Ik kom er niet uit. Het is dit keer niet het geeft niet. Het is gewoon simpel super rot. We lopen verder de route en dan lopen we toch een stukje verkeerd. Bij een huis komen twee fietsers aan fietsen en die vragen ons of we iets zoeken. We raken aan de praat en zij vertellen elders te wonen. Ik vraag ze of dit dan hun tweede huis is. Midden in het land helemaal in afzondering. Nee hoor zeggen ze. Er woont een 80 jarige dame die het heerlijk vindt zo alleen te wonen en er vaak op uit gaat. Daar waar wij zoiets hebben van goh wat heerlijk wonen, maar te stil en te eenzaam. 

Voor corona had ik er voor getekend. Nu met corona moet ik er niet meer aan denken. Het feit dat je geen kant op kan alles op afstand heerst en regeert maakt eenzaam. Dan kan ik nog zoveel mensen om me heen hebben het gevoel is er gewoon. En dat is een gevoel wat ik niet ken en wat heel akelig is. We nemen afscheid wensen elkaar nog een mooie dag en keren terug naar de route. We bemerken onze vergissing, door de onduidelijke beschrijving ook en vervolgen de route. We hebben het beide goed warm gekregen.

Omdat we geen bankje kunnen vinden duiken we maar wat dieper door de knieen om op de grond te gaan zitten. Dat valt niet helemaal meeπŸ˜€. We worden oud. We eten nog maar de twee eitjes en een broodje en banaantje voor Gerda maar ik krijg er niet veel anders nog in dan een banaan. Sinds de nachtdiensten liggen mijn darmen stil en kan ik niet vaak voldoende eten. Nog 7 keer 5 nachten en dan ben ik er vanaf. Dat is uit te zingen. We maken een andere selfie dan normaal nu lekker lui liggend. Het is prima om het gewoon kalm aan te doen. Hoe langer weg hoe beter vandaag. Maar de tijd gaat door en we moeten verder. We lopen ergens op een stuk prive terrein maar komen daar later achter. Klinkt bekend met Marja deed ik dat ook al. Uiteinderlijk komen we over het landgoed Rechteren bij kasteel Rechteren. Mooi maar vooral de Rhododendrons in grote getalen met verschillende kleuren zijn prachtig. We maken foto's en genieten ervan. En vanaf het kasteel is het niet ver meer naar Dalfsen. We moeten nog een stuk door het landgoed waar de route weer onduidelijk is en waar we even aan het zoeken zijn. Maar dan komen we bij het station. Volgens de route moeten we nog verder maar dat klopt niet. Terwijl ik Gerda ervan probeer te overtuigen dat we er echt nog niet zijn heeft Gerda allang de auto zien staan. We gooien de spullen erin en gaan nog maar even een patatje halen. Voor 22 uur zijn we niet thuis en gezien er niks is nog houden we het maar een keer bij ongezond. Daarna wordt het richting huis. Om half 11 ongeveer ben ik blij mijn huis binnen te stappen. Een bijzondere dag.

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🀣🀣 maar wel weer een leuk verslag! πŸ‘

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina