20. mei, 2020

Samen met Gerda op stap bij de Zaanse Schans en omgeving

Na voorgaande twee dagen vanmorgen nog steeds soepeltjes voor mijn doen. Ik ben echt wel een stijve hark geworden in deloop der jaren maar nu valt het wel reuze mee. Dagje samen met Gerda op stap. Zaanse Schans voor beiden redelijk onbekend. Ik moet er ooit geweest zijn maar dat is dan echt in een grijs verleden geweest. Uurtje rijden, dus ook wel even bijkletsen. Beiden hebben hetzelfde in winkels. Paniekerig door alle lijnen en bij drukte. Geen plezier meer in het even ergens heen moeten wat winkelen betreft. Ik ben blij dat ik niet de enige ben. Ook later op de dag als we het over kinderen hebben. Haar kleinkinderen die niet meer oma om de nek vliegen, maar nu van een afstandje hoi zeggen, want oma kan wel ziek zijn. En ineens besef ik dat de generatie kinderen van nu het gewoon gaan vinden als dit nog 2 jaar duurt. Dan gaat er een hele andere wereld komen. Dan weten kinderen niet beter dan  dat je mensen beter op afstand kan houden. Bij de zaanse schans overal gele linten met anderhalve meter. Bah. Ze zijn  vandaag voor het eerst open aan winkels ed.  We worden dan ook hartelijk welkom geheten en als we wat drinken kopen zijn we ook gelijk de eerste klant. Nog druk aan het klussen om de winkel anderhalve meter proof te maken. Als we wat hebben gedronken en wat rondgekeken hebben zie ik ineens een ijstent die open is. Nog geen ijsje gegeten deze zomer nou dat mag. Betalen alleen met pin zoals overal tegenwoordig, alleen nu heeft de dame toch een probleem. Ze heeft geen pin automaat en wij geen contant geld. Tja eerste daggie open, ze zijn nog zoekende maar wij hebben even lol.😀. Gelukkig komt er een oplossing en genieten wij van een heerlijk ijsje. Daarna moeten we toch echt aan de wandel. De zaanse schans, leuk even toerist  spelen maar erom heen is het een en al industrie. Het tweede deel van de tocht gaat dan ook door industrie gebied met allerlei vieze luchten. Ik ben blij dat ik daar niet hoef te wonen. Ik ben er toch wel erg verbaasd over want mijn idee was toch heel anders. Ik mopper wel en Gerda spreekt me moed in dat het beter wordt. Ik zie de bui van woongebieden door ploeteren al hangen. Maar dan lopen we toch de natuur in en wordt het mooi. Gerda denkt dat de polder hier zo mooi is nu doordat het noord holland is. Nee hoor bij ons net zo. Waar ik me eerst over heb lopen verwonderen en me af heb lopen vragen of dit komt door de lockdown in begin, begint  het echt te beseffen dat de natuur aan het herstellen is. Waren de polders eerst bevolkt nog door bijna alleen maar zwanen nu zijn ze er nauwelijks en komen er ineens allemaal andere weidevogels weer rond vliegen. Ik denk dat als ik de foto's van andere jaren van de polder erbij pak er een heel verschil te zien is.

De weilanden lijken soms wel heidevelden met al die paarsachtige kleuren. We genieten en vergeten even de wereld erom heen. Wandelen is zo goed om even rust in die bovendoppen te creeeren. De rustpauzes zijn lang maar we hebben geen haast. We lopen ook niet echt erg door. Het is meer geslenter dan een stevige wandeling maar dat maakt niet uit.

Samen even bijpraten is ook wel weer erg prettig. Wel merken we op dat ook hier waar we ook wandelen het nooit stil is. Verkeer motorboten op het water er is steeds wel ergens kabaal. We zijn hier gewoon verwend met alle rust. Uiteinderlijk is het over het algemeen wel een mooie wandeling op het tweede stuk na. Tevreden zijn we dan ook als we na 17,5 km weer bij de auto aan komen. 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina