15. apr, 2020

zoef brom zucht maar mooie stukken natuur

We zouden naar Utrecht weer eens de route bij Leersum gaan lopen. Maar om 21 uur gisteravond had ik daar heel geen zin in dus Gerda geapped we kunnen ook naar de Biesbosch. Gerda maakte het niks uit. Even afwachten wat het weer gaat doen, maar ik had eigenlijk al bedacht dat het de Biesbosch zou worden. 

En om 10 over half 1 vannacht appte ik Gerda we gaan naar Hilversum zie je dalijk. Nadat we elkaar om half 2 welterusten hadden gewenst was het slapen.Zoals gewoonlijk veel te laat. Ik schakel gewoon niet meer om na nachtdiensten. Gerda na late diensten ligt ook laat. Vanmorgen om 10 voor 10 appte ze dat ze er aan kwam. Ik pak mijn tas en wacht buiten. En dat duurt maar dus vast gaan lopen. Bij haar thuis staat ze op haar dooie gemakkie te kletsen met de buuf. Jaha dat ik kom eraan is vandaag rekbaar. We gaan op pad en om 11 uur zijn we op de begin plek volgens de route. Niet dus we mogen de auto er niet parkeren. Op de doodweg kunnen we hem een stukje terug wel kwijt gelukkig. We lopen terug naar het begin punt en vragen waar het voetpad begint. Nou terug lopen naar de stoplichten en daar komt de eerste aanwijzing. Ach ja zo komen we wel aan onze kilometers. Ik had al eerder gelezen over het voetpad en het leek me wel een mooie route. Stukje weg langs het mediapark en dan lopen we de bussumer heide op. Zucht wat is het hier mooi. Even is het lekker genieten. De hei over en we lopen via de westerheide naar de zuiderheide. Bij een bankje even zitten maar het is koud. Dus lang maken we het niet. Broodje eten en door. 

Dat is wel jammer vandaag. Veel bewolking en vaak net te koud om lekker te kunnen zitten. 

Maar wat nog meer jammer is was het constante kabaal van auto's, motoren, en een continu rondcirkelend brommerig vliegtuig. Slechts aan het begin en aan het eind van de wandeling was het stil. Dat geeft geen rust en het maakt de wandeling voor 1 keer en niet om nog eens te lopen. Ondanks dat het wel mooie gebieden heeft. Het maakt mijn lijf moe. Mijn heup schiet elke keer op slot en mijn hoofd wordt er moe van. Wederom bewijst het maar weer dat drukte niks voor mij is. We moeten wel lachen want sommige mensen lopen echt wel 4 meter om ons heen door de struiken. Er was een bord houdt 25 meter afstand voor uw eigen veiligheid. Natuurlijk voor de dieren maar sommige lezen daar blijkbaar overheen😀. Meestal is het wel rustig maar soms zijn er toch best veel mensen op de hei. Een muisje steekt het pad over, een kraai waagt zich brutaal dichtbij, de schaapsherder hoedt daar zijn schaapjes  en dan zien we nog een stel geiten die ook nog het met elkaar aan de stok krijgen. Prachtig om te zien. We blijven een poosje kijken en foto's maken. We komen langs restaurant Boschoort waar ik de beheerder ken van de verwenzorg vroeger. Ook zij zijn gesloten. Jammer want het is een leuk ding om even te zitten. Het zijn veel bekende plekken en dan lopen we de natuur uit en kerkelanden in. Dwars door Hilversum langs wegen en flats. Een winkelcentrum vol mensen waar ze corona blijkbaar niet echt serieus nemen. Wij lopen er maar netjes omheen. Ik vindt het een heul end en mijn humeur wordt er echt niet beter op. 18 km op de teller en er komen er nog wel 9 bij. Blijven we nu over de weg?? Ik zie de bui al hangen. Na nog even zitten en wat drinken hijsen we ons maar weer overeind. Beiden niet veel zin meer, maar Gerda wil niet opgeven. Oke dan lopen we door. Gelukkig komen we na een poosje weer in een bos het corversbos. Ook weer een bekende plek van vroeger. En langzaam komt dan de stilte weer. En vlak voor het eind stopt ook het gebrom van het vliegtuig. Nog even genieten en een bosje zoeken om even een en ander te lozen🙂. Daarna is het het laatste stukkie. Het was een rare dag. Ieder een beetje met eigen gedachten, wel de mooie natuur maar door het kabaal dringt dat niet zo goed door raar moe wat ik soms ineens zomaar kan zijn en heel blij dat we de auto zagen. Een bijzondere dag... Ja. Een dag waar we wel tevreden op terug kijken maar ook een dag waarvan we weten dat was 1 maal de route het voetpad maar zal geen tweede keer worden. Volgende keer zoeken we weer een rustiger gebied op. Dat wordt of met de kayak bij mooi weer of richting zeeland. 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina