21. mrt, 2020

Corona anders bekeken deel 2

Gisteren uit de nachtdienst gekomen. 3 nachten zitten dus tijd voor beweging en Coroontje weer even op afstand zetten. Dat was vandaag wat lastiger gezien de apps telefoon etc maar toch. Vanmorgen het met Gerda er even over gehad. Coroontje is niet zo negatief. Ja het is voor ons mensen drama. Angst, ziekte, dood, een deels  stil liggende economie Als gevolg van het coronavirus oei wat is het zwaar. En toch dan denk ik aan landen als Afrika waar ze hun leven lang in armoede leven,  Hun leven lang met armoe, ziekte, dood en verderf, geen eten, geen goede zorg noem maar op. Dan denk ik aan Syrie en al die landen die al zo lang in oorlog zijn. Wat hebben wij het dan goed ondanks coroontje. Er komt saamhorigheid en men hoopt dat het na de ellende zo blijft maar ik ben realistisch. Zodra het virus weg is gaat iedereen weer zijn eigen egotrip maken. Was er echt zoveel saamhorigheid dan had ik vandaag toillet papier in de schappen zien liggen en deelde men, ipv je huis zo vol mogelijk troep te stoppen. Maar er is ook iets zo positief aan coroontje waar ik dankbaar voor ben. Door coroontje neemt de wereldwijde CO2-uitstoot en andere broeikasgassen ook af. Er is minder mensen- en goederentransport en industrieën draaien op een lager pitje.

De afname van broeikasgasuitstoot zal op termijn mogelijk ook positieve effecten hebben op de wereldwijde klimaatverandering.

 In Venetie liggen de gondels stil. Het water in de kanalen is daardoor minder vervuild, waardoor voor het eerst sinds enorm lange tijd weer vissen te zien zijn. 

Hoe mooi is dat. Het lijkt alsof de natuur ingrijpt voordat het te laat is. Zou dat  kunnen?? 

Ja denk ik het zou zo maar eens kunnen dat de natuur zijn krachten bundelt en ons zijn spierballen laat zien. En hoe mooi is dat. En ondertussen loop ik met de muziek op mijn hoofd en ben ik zo vreselijk happy dat ik moeite moet doen niet even een dansje te maken of keihard te gaan zingen. Er is zoveel hoop voor deze wereld. Er begint van alles in bloei te staan, de lammetjes worden weer geboren en ik kom al pas geboren gansjes tegen. Coroonte gaat weer weg en dan is de wereld weer even een stukje schoner. Misschien is dat onze grote waarschuwing. De natuur waarschuwt ons. En als we niks doen ligt het volgende corona virus weer op de loer. Met een nog grotere impact. Totdat we daadwerkelijk onze krachten gaan bundelen en samen gaan werken met de natuur.  Er is hoop...zoveel hoop.

Na 25 km hou ik het voor gezien. Voordat ook Nederland op slot gaat profiteer ik er nog maar even van.

 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina