31. mrt, 2019

Leiden Voorschoten Wassenaar Den Haag

Zomertijd dus uurtje korter slapen. Om 7 uur dan ook nog de wekker en dan is het even moed verzamelen op gang te komen, na al een vermoeiend dagje gisteren. Toen eerst naar moeders haar verjaardag vieren. Iets wat we niet meer hadden durven dromen. Daarna terug via collega spullen halen en toen pas laat thuis voor mijn doen de laatste weken. Dus het was wel even zuchten en zin maken. Om 9 uur zat ik in de bus om de volgende halte Mirjam ook te zien instappen. Samen op weg naar Leiden. Tja en zondag dus de snelbus rijdt niet. Met de bus om vervolgens met de randstadrail naar Den Haag te gaan en daarvandaan met de trein naar Leiden. Dikke stress of er genoeg op mijn ov kaart stond voor de trein. Dat ging net wel.

Nergens een oplaadpunt. Beetje slordig NS.

Om 10 uur waren we in Leiden waar al een groot deel van de kudde stond. We bleken met 12 pelgrims vrouwen te zijn. De mannen haakten massaal af. 25 km te ver?😀 Geen idee maar wij gingen op pad. Het was nog fris en de laagjes konden dus ook niet uit. Eerst Leiden door via wat leuke plekjes en zo aan op Voorschoten. Voor mij 9 onbekende dames dus leuk om met elkaar te kletsen. Bijzonder hoe snel lopen met elkaar toch een band geeft en hoe snel je allerlei gespreks onderwerpen vindt. Maakt niet uit wie of wat je bent, je hoort er gewoon bij. Blij ook dat ik mee kon en weer samen kon lopen. Alleen is het nog steeds lastig. Ondertussen kreeg ik het behoorlijk warm dus jas kon uit.

Heerlijk al die kleding langzaam van je lijf te kunnen pellen. In Voorschoten was ik heeeel erg blij met een koffie stop. Hoge nood, dus direct door naar een toillet. Wat een opluchting.😉 Na de koffie was het 10 voor 1 en tijd voor verder. Op weg naar Wassenaar. Tijd ook om goed wakker te worden. De blauwe lucht was er ondertussen ook en dat doet heel erg goed voor mijn humeur. In goede stemming ging het verder. Babbelend, soms ertussen alleen lopend of er een beetje achterhangend en foto's makend. Laat mij maar even gaan denk ik soms. Er is genoeg gebeurd wat  moet plekken allemaal. In Wassenaar vinden we een bankje en kan een 3 tal mensen even zitten. De rest staat of zit op de grond. Yess tijd om ook de broeks pijpen af te ritsen en verder te kunnen in korte broek. Ik houd van dit mooie weer.

En het was een leuke kudde die ook lekker door stapte. Groepje voorop groepje er tussen en een groepje achteraan hangend. Prima. In Den Haag zouden we eindigen bij de st Jacobs kerk. Geen idee dacht ik waar die zou zijn. Via het voorhout en toen zag ik het. Een kerk waar ik ooit zo boos ben geworden op een preek dat ik de kerk uitgelopen ben. Daarna ben ik bijna nooit meer naar de kerk geweest. De kerk had voor mij zijn glans verloren. Na de kerk van binnen bekeken te hebben was het door naar de andere jacobs kerk waar we ons etappe drankje dronken.Proostend op een mooie dag.  Daarna ging het via het binnenhof, de peperbus en haagse tieten naar het station en zwaaiden we elkaar gedag. Tevreden keerden we na dik 27 km huiswaarts. 

Opmerkingen

Joke

01.04.2019 21:04

Heel knap hoor 27 km
Maar zo te lezen wel een genoeglijke dag. Tot snel Caro. Xxx

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina