16. feb, 2019

ongepland tochtje

Na een hele verdrietige periode waarin ik zo down was dat ik eigenlijk niet meer van de bank af te krijgen was, was ik nu 3 dagen vrij. 3 dagen mooi weer en ik besloot 3 dagen te gaan lopen. Kop leeg moeheid eruit en andere omgeving. 2 mooie routes uitgezocht en 1 dag lopen met de pelgrims. Maar woensdagavond ging het op het werk gruwelijk mis met mijn been. Eerst een beetje raar zeurderig gevoel en donderdag schoot dat verder door en kon ik  niet meer zitten van de pijn. Liggen werd lastig dat kon maar op 1 zij en dat terwijl ik alleen maar zat en niks geks deed. Dus vrijdag naar de huisarts. Onderzoek was niet mogelijk door de extreme pijn dus werd even vrolijk naar de fysio gestuurd. Eerlijk ik geloof er niet in. Elke keer mijn linkerbeen waarvan de heup en bovenbeen in het verleden gebroken zijn geweest. Ik kan me zo bedenken dat daar iets mis is. Na huisarts van ellende mijn bed ingedoken. Hele dag liggen dommelen en besloten vandaag te kijken hoe het lopen ging. Flink aan de aleve 5 per dag, het helpt een beetje.

Vanmorgen suf en ik kwam niet echt op gang. De gepande wandeling had ik al weer op een zijspoor gezet. Maar uiteindelijk 13 uur was het dan toch maar. Gezien ik boodschappen nodig had dacht ik oke ik hoef niet ver. Ik doe mijn boodschappen in verschillende wijken dan loop ik wel een paar km. Ik had in de schuur nog wandelschoenen gevonden die ik nooit aan trok omdat ze niet waterdicht zijn en dacht die doe ik maar eens aan. Samen met de zolen van de podoloog maar eens zien hoe dat loopt. Geen drinken mee enkel een lege rugzak voor de boodschappen. Buiten merkte ik al snel dat de zolen van de podoloog te kort zijn voor deze schoenen. Mijn grote tenen hangen erover heen. Dat schiet op. Loopt ook verre van lekker. Maar goed ik zou niet ver dus kan wel voor even. Nadat ik 2 wijken had doorkruist kwam ik op de weg naar benthuizen. Oke moest nog broodjes dus daar dan maar broodjes halen. En dan kom ik langs de tuinderij waar ze verse groenten verkopen dus daar ook maar even langs. En acht als ik dan toch op die weg ben kan ik toch net zo goed doorlopen de route om de plas. 

Tja en dan ben je bij de plas en merk ik dat ik het naar mijn zin begin te krijgen. Het lopen is een klein beetje te voelen dus dacht ach heb een lading aleve gekocht heb er pas 2 op kan nog wel bijslikken. Kijk ik op de bijsluiter mag je er maar 3 per dag. Bij meer kan je suf worden. Bingo daar komt de sufheid vandaan. Dus maar paracetamol erin. Niet echt zitten want dat is te pijnlijk dus maar door en nu besloten om de hele plas te lopen. Ik kom een tekst tegen. Volg de weg naar binnen om van daaruit opnieuw te beginnen. En ik besef hoe dat nu voor mij opgaat. Ik moet naar binnen bij mezelf om mijn innerljke rust weer te vinden. En ik merk dat dat ook een heel klein beetje komt. Alles wat momenteel zo naar is en zo oneerlijk ook in mijn wereld schuift even weg en ik weet dat er een nieuw begin gemaakt moet worden om mijn balans weer te vinden. In ieder geval besef ik dat ik morgen mee kan met de pelgrims en bedenk me waar ik heen moet voor het carpoolen. Even zoeken op facebook en ik denk dat ik naar muiden moet. Toch maar even voor de zekerheid vragen en dat is maar goed ook want ik moe naar Bussum🙂. Het is niet de eerste keer dat ik naar een adres vroeg. Gelukkig is Victor erg geduldig en seint het adres nog maar weer eens door. Hoezo chaotisch. Mijn wandelmaatje geapped dat ik niet half 9 maar 8 uur bij haar ben morgen en weer verder. Bij mij in het winkelcentrum nog even de laatste boodschappen gedaan en naar huis. Bijna 15 km op de teller. Mijn voeten zijn doodmoe dus de zolen gaan het definitief niet worden. Ben wel klaar met dat zolen gedoe. Maar verder ben ik eindelijk zover dat ik vandaag weer even verder kijk dan mijn kleine bekrompen wereldje van de afgelopen weken. Wel zal ik aan het opbouwen moeten komende tijd want al dat niks doen heeft zijn impact merk ik wel. 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina