29. dec, 2018

op pad naar de oliebollen

Na gisteravond ernstig veel te hebben gegeten tijdens een verjaardags diner wordt het zo ondertussen tijd om al die kilo's weg te gaan werken. Was vandaag een mooi begin voor met een wandeling van nog net geen 13 km. We deden vandaag de oliebollentocht van Utrecht naar Bunnik. Ik had me bedacht het toch maar weer eens te gaan proberen met de trein,  gezien het dure lastige parkeren in Utrecht. In geen jaren in een trein gezeten dus redelijk bijtijds op pad. 

En zowaar waren de treingoden mij gunstig gezind vandaag. Op een of andere manier kom ik nooit ergens aan op tijd als ik met de trein ga. Of ze hebben vreselijke lange vertragingen of ze rijden gewoon niet. Reden waarom ik niet trein. Maar de reis verliep voorspoedig met maar 2 min. vertraging dus kwart voor 10 was in in Utrecht. Daar toch maar even ernstig een ontbijtje gescoord gezien ik niks in huis had, dus zonder eten was vertrokken. Langzaam druppelden iedereen binnen. Een grote groep van rond de 30 pelgrims. Eerlijk kwam er vandaag wel achter dat ik dat te groot vind om echt kennis met elkaar te kunnen maken. Gelukkig liepen er nog een paar bekenden mee dat is dan wel weer zo prettig en had ik met een paar nog leuke gesprekken. Maar van mij mag het toch echt wat kleiner. We begonnen in ieder geval goed met koffie en oliebollen. Nadat iedereen verzadigd was, naar het toillet was geweest en de praatjes voorbij waren gekomen werd het tijd om te gaan lopen. Een relatief korte tocht dwars door het centrum van Utrecht langs de kromme Rijn naar Bunnik. Droog weer niet koud maar wel somber en grijs. Dat mag de pret niet drukken al kletsend heb je daar niet zoveel hinder van.

Op een gegeven moment bleven we even op elkaar wachten en werden er chcolaatjes uitgedeeld en oliebollen. En dan blijkt wel hoe groot de groep was. Twee dames die aan de wandel waren maar niet met ons, kregen tot hun verassing ineens cocolade en oliebollen getracteerd. Je kan het slechter treffen op een dag 🙂 Na 8 km was het tijd voor de lunch. Voor mij een slok water na die bollen. Even zitten buiten en na en half uurtje de laatste kilomteretjes naar Bunnik waar we met een afscheidsdrankje nog even na konden praten. 

Daarna was het in de miezer  regen de laatste 900 meter naar het station. Al met al een geslaagd dagje. 

Opmerkingen

Joke

29.12.2018 18:03

Goede beschrijving van de dag Caroline.

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina