4. nov, 2018

loopje Zoetermeer i.p.v. Rotterdam

Rondje dokter werd overbelaste voet en 10 dagen voltaren als ontstekings remmer en daarna niet over dan naar fysio. Hopende met rust en voltaren wat te bereiken bleek ijdele hoop. De pijn kwam weer hevig terug nadat de voltaren gestopt was. Even druk dus even laten gaan maar vorige week toch naar de fysio,

Forse blessure zei ze en ze heeft me flink te grazen gehad. Ik had de hele week een voet die zei waag het niet me aan te raken. Vandaag zou ik met 2 pelgrims aan de winterwandeling Rotterdam beginnen. Blijken die ook nog blessure leed te hebben en die gaan niet verder dan 5 km. Tja dan ga ik niet helemaal daarheen rijden en loop ik liever hier de polder in. Dus dat maar besloten. Het kan zo lopen en ik ben dan ook blij makkelijk te kunnen switchen.  Maar ook liep ik te  twijfelen of mijn schoenen wel goed waren. Maandag moet ik ze mee nemen naar fysio en ik dacht aha ik heb nog wie wat bewaard die heeft nog wat schoenen. Schoenen waarmee ik de eerste camino liep vanaf Porto. Gaatjes in de bovenkant compleet versleten zolen maar het loopt nog. 

 Natuurlijk veel te laat van huis zoals wel vaker dit jaar en natuurlijk eigenlijk te veel gepland in die tijd dus ik moest er de sokken in zetten. Nou en dat ging toch wel heel erg lekker. De eerste 6 km zaten er al rap op en ik kreeg trek dus crackertje en banaantje met een halve liter water weg werken bij de Juliana boom. Tenslotte moeten er wat overtollige kilootjes af. Daarna hop hop verder. Het zat me toch niet echt lekker dat ik zo laat weggegaan was en nu toch moest doorkachelen. En na zoveel tijd niet lopen had ik ook een hoop maalwerk in mijn bovendop, dus de muziek op mijn oren. Kijk dat is mooi. Tempo muziek en sneller gaat het weer. Tot er een man zwaaiend op zijn fiets aankomt die me gebaart te stoppen. Ik stop gooi de muziek af en vraag hem wat er loos is. Enigszins buiten adem vraagt hij of ik die man voorbij zag fietsen. Ja hoor die had ik gezien. Nou dat was een gemeente raadlid en die had 2 huizen en woonde op Lammerschans. Ken je die niet??? Nee moet dat dan? Nou ik ken heel veel mensen zegt ie stapt op en fietst door. Enigszins verbaasd schud ik mijn grijze hoofd. Op de wc ziet ierdereen er met de broek op zijn hielen hetzelfde uit dus boeiend wat iemand voor status heeft. Ik hobbel maar snel verder en zet de muziek weer op.  De molen die zo in de steigers stond van de zomer was weer gerestaureerd en zag er weer glorieus en mooi uit. Bij weipoort liep ik voor op schema en dacht lekker bakkie thee bij de ijsboerderij. Helaas was die dicht. Dan maar een bankje verderop. Maar daar dachten blijkbaar meer mensen over want het bankje zat vol. Oke het weiland door lopen daar aan de andere kant is ook een bank. Gelukkig was die vrij want mijn benen voelde ik wel. Al snel kwam er een ouder stel die aan het fietsen waren bij zitten. Hij zegt jij bent niet aan het fietsen. Nee klopt ik loop. Zijn die stokken nou beter dan zonder stokken lopen?

Jazeker meneer het is een stuk minder belastend voor je lijf. We praten wat over Santiago. Zijn zus is daar ook heen gelopen. Jij houdt van natuur he zegt hij. Ja zeg ik ik houd niet van stenen wel van groen en kleur en dieren. Ja zegt hij wij fietsen maar ik moet steeds rusten want ik krijg altijd zadelpijn. Ze hebben al zoveel geprobeerd maar niks helpt. Goh al eens een goede fietsbroek met zeemleren lap geprobeerd? Nee dat ga ik proberen. Heel mooi maar voor mij wordt het tijd na nog een slok water en een banaantje verder te gaan. Met een hartelijke goet gaan we ieder ons eigen weg. Zij blijven nog even zitten ik ga aan de loop. Ik bedenk me de korte route te lopen en dan via Benthuizen naar kattenzorg door te lopen. Vandaar naar huis, omkleden en naar mijn oom. Maar in Benthuizen zijn mijn benen echt wel moe de kattenzorg is zorg over diverse verdiepingen dus plan omgooien. Door naar huis dan naar oom even uitrusten en dan naar kattenzorg. En zo ben ik in 3 en een half uur 19 km verder en ren ik mijn huis binnen. Toch erg blij dat mijn voetje het zo goed gedaan heeft.

Opmerkingen

Victor

05.11.2018 08:29

Ging niet slecht. Maar voorzichtig. Niet over belasten. Leuk om te lezen.

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina