24. jul, 2018

Genieten

Vandaag laatste poging om een wandelroute te vinden voor de polderloop 3 augustus. Het is erg warm dus mijn schoenen maar in de rugzak en begonnen op mijn teva sandalen. Mocht ik blaren krijgen kon ik wisselen.

En 3 liter water mee dus mijn tas was niet heel erg licht vandaag. Maar ik had er zin in en wist wel dat het vandaag goed zou komen met de route.

Op naar boerderij t Geertje maar weer. Van daaruit naar Zoeterwoude dorp waar ik bij de jumbo even een paar banaantjes haalde voor onderweg. Daar kwam ik in gesprek met een man die net zijn 16e vierdaagse gelopen had. Knap ik doe het hem niet na. Maar daar ligt mijn passie dan ook niet. Onder een boom op een bankje na 7 km maar even een halve liter karnemelk wegdrinken en een banaantje eten. Het is toch wel erg warm en het zweet drupte uit mijn haar. 

Maar goed ik klaag niet ik geniet van het mooie weer. Na een kwartiertje gaat het verder. Ik zie een leuk paadje maar dat loopt al snel dood dus stukkie terug en het pad ernaast maar. Er is geen wandelaar te bekennen alleen fietsers die vriendelijk gedag zeggen. Na 11 km kom ik bij Weipoort zit even op een muurtje om weer een sloot water weg te werken en loop dan op mijn gemakkie naar de ijsboerderij. Daar is het in de schaduw een half uurtje goed toeven. Leuk uizicht ook dus ik zit er prima. Maar dan gaat het verder op weg. Er zijn steeds minder koeien te zien wel schapen die wanhopig de schaduw opzoeken. Beetje zielig vind ik het wel als er geen schaduw voor ze is. In een weiland staat wel een aanhanger waar schaapjes massaal onder gekropen zijn. Voor de dieren is dit weer echt niet fijn meer. En ik bedenk me dat het voor mij ook wel een beetje warm is. Gelukkig gaat de zon af en toe achter een wolk en maakt het windje het weer lekker aangenaam. Ik ben blij want de route is inderdaad een goede route om te lopen. Wel houd ik vaker drinkpauzes. Mijn teva sandalen doen het goed. Geen blaren vooralsnog dus helemaal fijn. Via het prielenbos ben ik dan weer bij het noord aa en zie ik dat het een tocht van krap 16 km is voor de pelgrims. Zelf loop ik een stukje terug om via de dijk naar Benthuizen te lopen voor de broodnodige verse groenten. Op een steen weer even zitten en flink drinken. En dan zie ik de eerste medewandelaar. Hij vertelt dat hij door zijn watervoorraad heen is. Ik heb nog wel een beetje over maar hij is net als ik bijna thuis dus hij wandelt lekker door. Bij de tuinderij blijkt de tuinder zijn broer vanuit Porto naar Santiago te zijn gelopen en wil hij het zelf heel graag in een maand vanuit Nederland gaan fietsen. Dat is dus gezellig een poosje babbelen. Ik heb net teveel groenten gekocht en de eieren passen niet meer in mijn rugzak. Dat is even puzzelen maar uiteinderlijk heb ik alles erin en kan ik mijn stokken blijven gebruiken. Wel voel ik nu toch echt wel dat ik niet veel verder door moet lopen en er blaren in ontwikkeling zijn. Dus de kortste route ook naar huis genomen waar ik na bijna 24 km aankom. Hoe warm het is merk ik dan pas als het water spontaan van me af gaat stromen. Maar ik heb een route dus die puzzel is klaar. De volgende keer maar weer eens een kijken of ik richting de Kaag kan.

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina