31. mrt, 2018

Een lesje leren

Gisteren een gesprek op het werk gehad en eindelijk lijkt er nu toch iets te gaan veranderen. 

Na 5 jaar moest ik dat toch wel even verwerken. Dus lang aan de telefoon zitten kletsen ook over het hele Santiago gebeuren met als gevolg kwart over 3 in bed. Om 8 uur ging de wekker weer. Had zoiets van kalm aan opstarten en weer lekker lopen. Ik had een route uitgezocht bij Oudewater en gind met goede zin op pad. Even mijn hoofd leeg lopen dacht ik. De route moest even zoeken, mezelf toespreken beter te lezen maar toen ging het ook goed. Mijn hoofd maakte overuren ook al zei ik een aantal keren stop er mee ga kijken en foto's maken. Blijkbaar had dat gekke hoofd vandaag een dag geen zin. Op een gegeven moment zei ik hard tegen mijn hoofd als je nu niet stil gaat staan zet ik de muziek op. Ja dat zou ik ook doen hoorde ik achter me. Wandelaar die het vermakelijk vond hoe ik liep te mopperen. Ik moest er ook zelf om lachen. Al zingend langs de Hollandse Ijsel  🙂  werd het wel wat rustiger in die bovendop en het genieten begon te komen. Alleen was mijn lijf niet erg soepel en had ik al vrij snel last van mijn bovenbenen en rug. Jammer even rusten en weer door. Na 7 km rechttoe rechtaan kwam ik in Hekendorp terecht. Leuk even wat afwisseling. Ik had mezelf ondertussen al wel de opdracht gegeven te kijken en fotograveren dus het tempo was erg laag. 

Wandelend het dorpje weer uit kwam er een racefietser voorbij sprinten en lichte het bordje op u rijd te hard. Ik kreeg er bijna de slappe lach van wat een praatje opleverde met een rustende motorman. Net nadat ik het dorp uit kwam en weer op een dijk langs het water kwam stond er een caravan waar je kon rusten en een bakkie koffie kon drinken. Helaas geen los geld bij me maar wel even rondgekeken. Leuk idee om dat zo neer te zetten. In Haastrecht was ik eigenlijk doodmoe en had verschrikkelijke dorst in iets echts kouds. Mijn vest en jas waren al langer opgeborgen en ik liep te zweten in een t shirt. Bij een buurt super een halve liter karnemelk gehaald en buiten achter elkaar naar binnen geklokt. Heerlijk. En dan verder maar weer. Stukje langs een mega drukke weg om vervolgens af te dalen in een weiland. Aan het eind van het paadje stonden er de bordjes pelgrimspad naar visee en graaf florispad. Leuk hier loopt de pelgrimsroute dus ook. Ik liep het graag floris pad dit keer. 

Tevens een bankje en aangezien ik nog niet echt langer dan 5 minuten gerust had na 11 km op een bankje neergezegen en mezelf een kwartier rust opgelegd. Tenslotte vermelde de route dat ik 7 km over deze drassige dijk die zich voor me uitstrekte moest verder lopen. Leuk punt waar verschillende wandelaars voorbij kwamen en even een praatje maakten. Na een kwartiertje maar weer verder. Eindeloos groen en zonder echte zin. Na 16 km bedacht ik me einderlijk dat het niet zo gek was het niet zo erg naar mijn zin te hebben. Kwart over 3 naar bed en om 8 uur op is niet erg gezond voor mijn lijf en koppie. Tja soms heb je een lesje nodig. Gelukkig bleek de route dit keer erg goed in zijn afstand te zijn en was ik na 18 km weer bij de auto. Toch een mooi dagje maar wel een dagje waarvan ik mijn lesje wel geleerd heb.

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina