1. mei, 2016

PLOFFFF

En weer een week dokteren voorbij. Cardioloog ecg is echt niet in orde maar geen zorgen zei ze. 7 juni fietsproef en echo dus na de voettocht. Ze vroeg me of ik bewoog. Ja hoor vorige week bijna 53 km lopen zei ik. Daar was ze toch redelijk van onder de indruk en vroeg zich af hoe je dat op 1 dag kan doen. Op tijd van huis gaan misschien?  Huisarts voor astma dat gaat zonder medicijnen zienderogen minder dus samen kijken en terug naar de basis en op zoek wat wel gaat werken. Nog 1 keer terug voor de vakantie dus nu is de rust echt aan het wederkeren even. 

En ontzettend leuk de vincentius vereniging van den haag heeft 1000 euro geschonken voor onze bewoners. Toen hoorde je een hele harde plof en knalde ik van plezier echt uit elkaar. Zie stukje van ze bij reacties.

En vanmorgen dan toch weer om half 8 bij Gerda. Heerlijk mooi weer dus jas thuis gelaten. 

Om 5 over 8 liepen we. Eerst dacht ik mooi Hazerswoude rijndijk even kijken of mijn schoenen al binnen zijn maar daar waren we veel te vroeg die gaat pas om 12 uur open. 

Om een uurtje of 9 tijd voor de eitjes en een broodje. We zaten echt ontzettend leuk en keken uit op een schuurtje waar steeds een paardenhoofd uit kwam kijken. Er liepen kippen hanen, konijnen in hok en allerlei pluimage. Grappig om te zien. Verdikt weer op pad en bij Koudekerk aan de rijn heerlijk in het zonnetje aan het water koffie en thee gedronken. Nog even met een ouder echtpaar zitten kletsen en na een nodig bezoekje aan het toillet onze weg vervolgd. Terug naar Hazerswoude dorp. Onze gespreksstof was heel erg boeiend onderweg. Mooi he dat koolzaad mooi he die natuur mooi he die polder. En weer voelde ik in mijn lijf plof plof van plezier en blijheid. Bij een bankje even kort wat gedronken. Ik zag ineens een of ander apart insectje op Gerda gaan zitten. Dat was paniek. Insectje echt met de nadruk op je, want het was een kleintje, voorzichtig van haar afgemept en door de schrikreactie van Gerda zat k ook gelijk een meter hoger en zat het insectje op mij. Giebel giebel. We dachten langs een thee tuin te komen en bedachten daar te gaan lunchen maar die was nog zover lopen en Gerda moest om 15 uur weer thuis zijn dus bankje in Hazerswoude dorp gepakt en daar onze boterhammetjes opgepeuzelt. Ik heb tijdens het wandelen elke keer het dee dat ik veel dingen voor het eerst zie maar dat komt door de natuur die nu veranderd in het nieuwe seizoen. Had zoiets van dement worden op deze manier is prettig je ziet elke keer weer prachtige mooie natuur voor het eerst en je loopt de weg toch met enige regelmaat. Zo blijf je genieten. Gerda was al wat verder in haar denkwereld dan ik die kwam erachter dat we over 19 dagen al in Porto zitten. In mijn belevingswereld duurt het nog heel lang en had ik al het idee weer zo een idiote tocht te gaan lopen komende  vrijdag maar dat heb ik nu toch maar uit mijn hoofd gezet. Geen blessures meer voor Santiago. Nu is het nog een twee keer denk ik rond de 30 en de laatste week mogen we rust houden. Goh hee dat gaat ineens wel snel. Over 5 weken zijn we alweer thuis en weten we of we het gehaald hebben. Dat is de deprimerende kant van denken maar schoot ons toch even door het hoofd. Maar de gedachten wat moet er allemaal mee begint nu toch in de gesprekstof terug te komen. 27,5 km verder waren we weer thuis.

Thuis snel de auto gepakt en naar Hazerswoude rijndijk. Schoenen zijn nog steeds niet binnen maar heb wel nieuwe zolen dus als het niet meer lukt op mijn oude redelijk versleten wandelschoenen en de laatste nieuwe maar die zijn niet waterdicht en ik zweet erin alsof ik dwars door de wateren heb gelopen wat blaren veroorzaakt dus die kan ik op lange stukken niet aan. 

Tjee hee nog 19 dagen....

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina