11. mrt, 2016

Nieuwe schoenen inlopen

Vanmorgen om 7 uur ging de wekker en om half 9 togen we op pad weer samen voor een nieuw dagje oefenen in de duinen. Gerda was nog niet eerder op de waaldsorpervlakte geweest dus daar begonnen. Wat maakt zo een monument toch indruk en dan besef je je weer even hoeveel verdriet mensen elkaar toch aan doen. Het is iets waar ik nooit aan zal wennen omdat ik het gewoon weg met mijn simpele verstand niet begrijp waarom mensen elkaar pijn moeten doen. Na er even bij te hebben stil gestaan gezelliger paden opgezocht en gaan lopen. Het is een prachtig gebied en goed om te trainen met heel veel zand en heuvels. Ik had mijn nieuwe schoenen aan en was heel benieuwd hoe dat zou uitpakken. Mijn benen waren op een loopband getest dus spannend. De zon scheen en ik had Gerda een verbod gegeven om te zeggen dat het mooi weer was gezien het dan altijd gaat regenen. 😥  Na een poosje geklommen en gedaalt te hebben en ons geworsteld te hebben door het zand tijd voor rust en een banaantje en wat drinken. Het is fijn lopen samen we kletsen wat af maar ook kunnen we genieten van gewoon een poosje stil zijn. Gewoon genieten van de natuur en het geluid van de vogels. Het is eigenlijk altijd wel oke tussen ons. Na een eind lopen kwamen we weer op de weg uit het fietspad naar Katwijk dus snel een weggetje in geslagen om daar nu eens niet te lopen. Zo kwamen bij de bierlap en kijfhoek een gebied waar je een pas of kaart voor moet kopen. Dit hadden we niet en om niet weer in rondjes rond te lopen illegaal toch het hek door. Wat een schitterend gebied is dat toch. Zo wijds en zoveel schoonheid daar wordt je blij van. Gerda is beter in de weg vinden dan ik die kan de zon nog een beetje lezen en zeggen waar we heen moeten. Ik zou hopeloos verdwalen. 

Overal zagen we grote hopen poep van de runderen liggen. We waren al aan het bedenken wat we moesten doen als er ineens een joekel uit het niets aan zou komen galopperen. Gerda dacht achter een doornestruikje of plat gaan liggen ik dacht gewoon stil blijven staan. We hadden er lol om. We liepen paaltjes achterna zodat we niet van het pad af zouden raken maar dat gebeurde toch en dan liepen we dwars door de duinen op zoek naar het pad. Wat hebben we ervan genoten. Gerda kon het toch ergens niet laten te gaan oreren over het weer. Prompt een wolkje voor de zon. Maar vandaag waren de goden ons gunstig gezind en bleef het droog. Toen stonden we ineens weer bij het begin en hebben we een poosje zitten rusten en kletsen. Daarna op pad. Omdat we nog niet het aantal km gelopen hadden wat we wilden richting Scheveningen gegaan. Bij de watertoren kwamen we echter al bij een restaurantje. Niet over nagedacht even wat eten. Ik dacht heel gezond te doen met een stukje vis helaas was deze keihard gefrituurd en zat er geen smaak of kraak aan. Maar iebelig van de trek schuif je alles wel naar binnen. Lekker buiten in de zon. Dat dan weer wel. En wat ook prettig is dat je even gewoon naar de wc kan ipv steeds een struikje te moeten opzoeken in de hoop dat je snel genoeg bent voor er weer iemand aankomt🙂

Na het eten verder gaan lopen. We wilden echt de 25 km halen echter toen we bij de auto aankwamen bleken we daar nog een halve km van verwijderd te zitten. Tja dat was niet helemaal de bedoeling dus maar even het straatje voorbij en nog een rondje lopen. Toen de teller 25 km aangaf was het klaar voor vandaag. Mijn nieuwe schoenen is wennen. Ze zijn lager dan mijn andere versleten lage schoenen en moest een paar keer het zand eruit kloppen omdat dat niet lekker loopt. Ook de afwikkeling merk ik wel is anders dus thuis goed gesmeerd met magnesium in de hoop dat ik er morgen geen last van heb als ik weer wil gaan lopen. Morgen ook mijn andere zolen erin om te kijken of dat verschil maakt met de pijn die ik toch voel. Vandaag pakken ze ons niet meer af dat was echt weer eens een echte fijne goede dag.

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina