2. dec, 2015

en opnieuw op bouwen na een astma aanval

En toen ging het twee weken geleden op maandagmiddag ineens mis en kreeg ik een nieuwe astma aanval. Dus op naar de dokter en bleken ook mijn bloedwaardes niet in orde te zijn. Met prednison en amoxxiline mocht ik het twee dagen proberen en bij geen resultaat terug en naar het ziekenhuis. Het duurde drie dagen van hevig piepen en niks kunnen voor de boel weer open sprong. Maar toen zat ik met de prednison wat voor mij een chemische dwangbuis is en ik kon helemaal niks meer behalve zitten op de bank en wat achter de pc. 

Gelukkig zijn de medicijnen nu weer klaar en ben ik begonnen met het weer afbouwen van de puffers en op een flinke moeheid na kan ik weer voort. Dus zondag weer samen met Gerda begonnen in de lage Vuursche met bijna 12 km wandelen. Dat viel nog even niet mee ook gezien het slechte weer maar ik was al blij dat de conditie niet helemaal verdwenen was en  zal vrij snel weer op peil zijn verwacht ik. We hadden gerekend op een nat bos maar het was een complete modderpoel en soms stonden we tot aan onze enkels in de modder. Jammer dat ik mijn hoge wandelschoenen nog niet aankan. 🙂 De paaltjes die we in het begin vonden om de route te lopen waren we op een gegeven moment kwijt en vonden we ook weer alleen na 5 km stonden we alweer bij de auto. Tja slecht weer wat doen we? De andere kant op toch maar want stoppen was er nog niet bij al was het erg aanlokkelijk. En toen kwamen we na een paar km voor de tweede keer bij de auto. Doorzetten is onze missie dus weer het bos in gegaan en gelopen tot we minimaal de 10 km hadden. Het werden er uiteindelijk op een honderd meter na 12 en toen was ik echt wel afgebrand. Bij kasteel Drakensteijn zakte ik zover in de modder weg dat ik me vast moest klemmen aan het hek van de kasteel tuin. Ik dacht nog als Beatrix thuis is en bewakingsbeelden zit te kijken heeft ze heel wat te zien 🙂 Opwarmen en opdrogen in het pannenkoeken restaurant en ons tegoed doen aan soep en pannenkoek. De afgelopen kalorietjes er weer aan eten. 

En er ook achter komen dat het toch fijner is met dit weer wel naar buiten te gaan omdat we allebei minder last hebben van het grauwe weer waar je normaal vanuit je huis naar zit te kijken en wat een wat mistroostig gevoel geeft.

We vonden ons zelf echt wel stoer om zo te gaan lopen. 

Mijn voet gaf op het laatst problemen maar vanmorgen stond ik voor het eerst pijnvrij op. Hoop dat dat zo blijft. 

Voorlopig kunnen we weer even voort met lopen. 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina