8. okt, 2015

Tekst

Tekst

Vorige maand zijn we naar Ton van Bemmelen gegaan een grote outdoorzaak in hazerswoude rijndijk. Hier hebben we onze schoenen aangeschaft. Zelf heb ik al lage wandelschoenen maar voor deze tocht is het voor mij nodig om ook hoge wandelschoenen te hebben die meer steun aan mijn enkels geven als we de heuvelen op moeten.

Ton van Bemmelen is een fantastische outdoorzaak en neemt alle tijd om je aan echt goede schoenen te helpen. Ook daarna ben je altijd welkom om je schoenen te laten bijstellen en advies te vragen en ook goed advies te krijgen. 

Deze schoenen ben ik momenteel aan het inlopen. De eerste route van 23 km naar leiden op en neer bezorgde me pijnlijke voeten en blaren. Een beetje te enthousiast begonnen vermoed ik zo. Na wat kleinere wandelingen afgelopen vrijdag maar weer eens geprobeerd. Gelopen naar Ton van Bemmelen om de binnen zool wat bij te laten slijpen en via Leiderdorp en Leiden weer terug naar Zoetermeer. Een tocht van 33 km zonder dat ik de volgende dag spierpijn had. Wel weer twee blaartjes onder mijn kleine tenen maarnadat mijn zool was bijgeslepen hield de pijn ervan spontaan op.

Zelfs in mijn andere voet waar met de schoen niks was gebeurd. Wonderlijke voeten dacht ik nog. ðŸ™‚Ook zijn Gerda en ik samen gaan lopen voor het eerst. Naar Leiden daar lunchen en weer terug. Jammer dat het stroomde van de regen maar wel fijn dat we allebei hetzelfde tempo hebben ongeveer. Zondag heb ik weer 23 km gelopen. Letterlijk mijn hoofd leeglopen nadat ik het akelige bericht kreeg dat bij mijn nicht de borstkanker terug was en nu ernstig is uitgezaaid. Mijn gedachten zijn ook veelal bij haar en de familie. 

Vrijdag staat de volgende tocht samen gepland. Voorlopig is het samen afstanden opbouwen voor we echt in de duinen met heuveltjes kunnen gaan oefenen. Morgen mag ik de griepprik halen. De kans op griep moet zo klein mogelijk gehouden worden bij mij omdat dit uit kan monden in een ernstige astma aanval en dan ben ik terug bij af. 

Meest recente reacties

18.11 | 16:13

Wat heb je er weer een mooi verhaal van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het leuke dagen zijn geweest.

15.11 | 23:34

Haha, een zondaar die van de leg is en niet weet hoe ze een hekje moet opendoen...🤣🤣 maar wel weer een leuk verslag! 👍

10.10 | 20:24

Weer een mooi verhaal en fijn dat je weer kunt lopen met de wandelschoenen aan.

24.09 | 05:35

Weer mooie dagen om straks op terug te kijken.

Deel deze pagina